” Terasa ‘dakapan’ ibu walau di mana jua berada.. ” – Netizen

Ke Sana Ke Mari Membawa Tudung Arw4h Ibunya, Video Anak Shuib Sepahtu, Ariq Matin Undang Rasa Sayu Di Hati Peminat. Mesti Matin Rindu Arw4h Ibu Dia Sangat-Sangat. Kuat Yer Anak Manja Ibu !!

Sudah hampir 2 bulan pemerg1an insan kesayangan ramai, arw4h Siti Sarah. Men1nggalkan 4 orang cahayamata, kehidupan anak-anak kecil ini bersama Shuib Sepahtu menjadi tumpuan peminat saban hari.

Membawa anak-anak bercuti ke Langkawi, satu video baru telahpun dikongsikan di akaun Instagram Siti Sarah Raissuddin. Ianya memaparkan gelagat anak ketiga Shuib bernama Ariq Matin ketika mereka bersiar-siar di Sky Walk Langkawi.

Matin yang ke hulu ke hilir membawa salah satu tudung ibunya sambil membalutkannya dibadan. Kedengaran suara ibu tir1 Sarah yang mesra dengan panggilan Makder bertanya kepada Matin tudung siapakah yang dipegang oleh Matin dan dijawab ringkas ‘ tudung ibu ‘. 

Matin sememangnya sering kelihatan ceria dan suka membuat mimik muka yang mencuit hati. Seperti kata Makder, Matin anak yang paling lucu. Kalau kakaknya Talita meluahkan rasa rindu pada ibu melalui tulisan di nota, ini cara Matin menzahirkan rasa hatinya.

Jom tonton video di bawah :

Hati siapa yang tidak seb4k melihat setiap gerak geri anak-anak Shuib ini. Masih muda usianya perlu melalui saat yang suk4r. Antara komen-komen peminat :

” SubhanAllah rindunya Allah sahaja yang tahu. Kuatkanlah perjalanan anak-anak ini. Yer lah, perkara berlaku tiba-tiba dan perg1nya pun tiba tiba kan.. “

” Terasa ‘dakap4n’ ibu walau di mn jua berada.. moga Matin jd ank yg soleh, berjaya dunia akh1rat.. “

” Alluakbar this is very t0uching. Keep strong Matin, Talita dan Uwais. Seb4knya bila Matin yang ceria pun luahkan rasa rindu pada ibu macam ni.. “

” Aku yg dh besar ni hilangnya ibu trsyg ni tak keru4n dah . rasa dh h1lang dunia ni . tambah anak kecil mcm matin kecik2 kena tanggung smuanya . hilang tmpat bermanja masa kecil dgn ibu. Allahu semoga matin dan adik brdik lain tabah nah syg.. “

” Ariq matin kan selalu dgn arwah ibu di rumah tiap hari dan dia yg kecil bongsu masa tu,mesti la matin rindu ibu.. “

” Kenapa aku yang menang1s, Matin rindu ibu. Selalu bawak tudung ibu dia ke mana-mana, mesti rindu sangat-sangat tu.. “

” Tak dapat bayangkan rindunya Matin, dapat bersama tudung ibu pun dah cukup. Sed1h sangat tengok, mesti tersenyum arw4h bila lihat anak-anaknya ni.. “

” Yang rekod pun menang1s, inikan pula kita yang tengok. Rindu ibu sangatlah tu Matin, kita yang besar pun rindu mak bagai nak g1la. Matin ni kecil lagi, lagi la sed1h.. “

Hanya Allah sahaja yang mampu memberikan kekuatan untuk anak-anak dan Shuib melalui dugAan ini. Semoga arw4h tenang di sana dan anak-anak ini gembira dan bahagia selalu dengan kasih sayang yang tak put0s daripada keluarga.

Silakan SHARE..

Sumber : Siti Sarah Raissuddin, Shuib Sepahtu

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..