Connect with us

Artis / Selebriti

” Bagusnya Wira, polite dan gentleman sangat.. ” – Netizen

Video Anak Betty Rahmad, Ardy Wira Meminta Tempat Duduk Di Meja Makan Sebuah Restoran Raih Pujian Warganet. Wah, Bijak Dan Bersopan-Santun !!

Meninjau ke akaun Instagram Betty Rahmad, p0sting terbaru Betty telah meraih perhatian netizen. Betty telah memuatnaik video anaknya, Ardy Wira yang sedang meminta tempat duduk di sebuah restoran.

Wira yang baru berusia dua tahun mengangkat tangannya dengan menyebut perkataan ‘ Excuse me ‘ kepada dua orang pemuda yang berada di meja tersebut. Wira kemudian menyatakan bahawa dia memerlukan tempat tersebut untuk ibu, bapa dan pengasuhnya yang dipanggil kakak.

Gaya Wira yang nampak sangat ‘ gentleman’ itu telah menerima pujian daripada netizen. Wira nampak seperti seorang kanak-kanak yang sangat bersopan-santun. Walaupun masih kecil, Wira nampak sangat matang dengan gayanya yang sedemikian.

Perkongsian ini telah meraih sejumlah 17 ribu tanda suka buat masa ini sejak ia dimuatnaik. Video yang dikongsikan oleh Betty ini merupakan video ‘ thr0wback’ dan pastinya ia akan menjadi kenangan buat Wira.

Jom tonton video di bawah :

Ramai yang memuji sikap Wira dan gayanya itu telah membuatkan ramai netizen berasa ca1r. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Subhanallah anak soleh anak yg bijak.. bangga tgk wira mcm ni.. tacing plak bila tgk wira.. sehebatt nama mu ‘WIRA’ sayangg speechless aunty ni.. “

” Pandai lah wira ni, Ger4mmm.. Sapa tengok lebih drp 5 kali kita gang…. Wira apasal la cute sangat.. “

” Hebat lah wira… wira mummy and dady… ehhh lupa.. utk kakak jugak.. Put your hand up when asking for something.. “

” Wah.. bagus nye Wira.. polite sangat.. wira pandai nye kamu..Sangat gentleman..Hasil didikan mummy n daddy kamu.. dengan izin allah.. “

” Ya Allah, apesal bijak sgt apsal ensem sgt alahai melting aunty laaa.. Wira dah boleh booking table .. lepasni booking hotel okay.. “

” Bijak, handsome, gentleman, berbudi bahasa… calon menantu idaman malaya ni… cair la aunty tengok..  Jatuh cinta lah aunty.. “

” Ya Allah Tabarakallah… untung bakal menantu.. Eeee bijakkk gentleman habis, cairrrr.. dah tak cute la wira. Terus jadi handsome man.. “

Sikap seseorang kanak-kanak biasanya hasil daripada didikan dari ibubapa sejak kecil. Semoga Ardy Wira membesar menjadi anak yang baik dan menjadi anak yang soleh serta berjaya dalam kehidupan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT