” Part papa dia sebut adik terus jat0h air mata.. ” – Netizen

Norman Hakim Kongsi Video Gelagat Anak Keduanya, Marissa Dania Selepas Memberikan Duit Poket Kepadanya. Alahai Pem4lu Sangat Anak Dar4 Ni Dengan Papa Sampai Keliling Rumah Berlari. Sudah Lah Cantik, Anak Solehah Pulak Tu !!

Baru sahaja beberapa minggu lalu peminat disajikan dengan perkongsian video daripada Norman Hakim tentang pemberian anak sulungnya, Danish Hakim. Tidak mengajar malah tidak pernah meminta untuk anak-anak memberikan wang sebegini, Norman bersyukur kerana anak-anaknya sudah mula belajar erti tanggungjawab.

Meninjau entry terbaru di Instagram Norman, telah dikongsikan satu video dan sekeping gambar yang memaparkan gelagat anak keduanya, Marissa Dania. Kini giliran Marissa pula mengikut jejak langkah abangnya, Danish untuk memberi sedikit wang poket untuk papa nya ini.

Norman terut bercerita di kapsyennya yang Marissa menggunakan cara bersalam kaut untuk memberikan wang kepadanya. Alahai lepas salam, terus cab0t lari dalam rumah gara-gara m4lu. Norman menzahirkan rasa seb4knya bukan kerana menerima wang tetapi merasa nikmat atas kurniaan Allah padanya ini.

Benar kata orang, ibu bapa adalah contoh terbaik yang akan dicontohi anak-anak. Marissa berusaha mencari pendapatannya sendiri menerusi dalam talian sama seperti Danish. Melihat kerja keras ibu bapa dalam membesarkan anak-anak antara faktor yang membuatkan Marissa membuat inisiatifnya sendiri.

Jom tonton video di bawah :

(Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Perkongsian Norman ini meraih perhatian peminat dan rata-ratanya memuji teladan yang diberikan Norman kepada anak-anaknya ini. Antara komen-komen mereka :

” Yes betul we lead by example. Diorg akan ikut apa kita buat. In shaaAllah baik kita lakukan pada kedua org tua kita, baik anak brbuat pada kita jugak.. “

” Terbaik Marissa, nang1s kita. Part papa dia sebut “adikkk” terus jat0h airmata. Alhamdulillah, anak-anak yang soleh dan solehah adalah dari Allah.. “

” Alhamdulillah murah rezeki anaknya. Alolo pem4lu sangat si cantik ni. Good girl Marissa, semoga anak2 sy pun mcm ni hendaknya. family ini idola utk semua orang. “

” Aamin.. smoga saya pn dpt anak anak yg mcm ni juga. Kita tgok pn sebak atas keikhlasan dan kasih sayang seorg anak trhdp papanya. apa lagi diri seorg papa yg mgalaminya.. “

” SubhanAllah hebat. suka tgk family u all. btl ank ni akan ikut apa yg mak ayah dia buat. Ore klate kato “nurun”… Nurun Mok ayoh dio.. Jurus.. “

” Tak tau nak kata apa, terbaik anak-anak abang. pandai dia cari duit sendiri dan bahagiakan parents. Very lovely kan dia.. “

” Wowww byk dh tu. Alhamdulillah rezeki papa mamanya.. semoga ank sy pon menjadi ank yg soleh dan solehah.. Aamiin.. “

Kuncinya adalah didikan dan sesungguhnya sebagaimana acuan begitu jugalah kuihnya. Teladan yang baik pastinya akan men1nggalkan kesan pada sifat anak-anak. Semoga Norman Hakim sekeluarga sentiasa berbahagia dan terus memberi inspirasi kepada semua.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Norman HakimĀ 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..