“ Love sangat tengok both of you. Terus lagi buat video macam ni.. ” – Netizen

Haziq Husni Kongsi Video Bersama Isterinya, Ayunda Putri Mekarsari Belajar Perbezaan Bahasa Malaysia Dan Ind0nesia Raih Perhatian Peminat. Alahai, Comel Dan Sweet Betul Pasangan Ni !!

Haziq Husni merupakan seorang selebriti Malaysia yang dikenali sebagai pengacara TV dan penyampai radio di Hot FM. Haziq sudah mendirikan rumah tangga dengan memilih pasangannya, Ayunda Putri Mekarsari yang berasal dari Indonesia dan mereka dilihat pasangan yang romantik bersama.

Haziq dan Putri dilihat sangat serasi walaupun mereka mempunyai latar belakang dan budaya dari negara yang berbeza. Setelah mendirikan rumah tangga, pasangan suami isteri ini dikurniakan dua orang anak yang comel, iaitu Heidy Nufael dan Chayra Auliya yang dilihat sangat pintar dan akrab bersama.

Jika anda mengikuti akaun Instagram Haziq dan Putri, mereka sering kali berkongsi video dan gambar romantik bersama yang penuh dengan aks1 jenaka dan gurauan senda antara mereka. Pada masa yang sama, ramai yang mula suka mengikuti kisah perkembangan mereka yang dilihat begitu sweet bersama.

Meninjau ke Instagram Haziq, satu video telah dikongsikan dengan memaparkan gelag4t mereka suami isteri sedang menjelaskan perbezaan bahasa antara dua buah negara, iaitu Malaysia dan Indonesia. Haziq dan Putri kelihatan exc1ted dan ceria ketika menjelaskan perbezaan makna sebutan perkataan-perkataan tersebut untuk penonton.

Jom kita tonton video di bawah :

Ramai yang suka dan turut terhibur dengan perkongsian mereka ini. Malah, peminat juga belajar dan memberikan pendapat tentang perbezaan bahasa yang sering mereka gunakan itu di ruangan komen. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

“ Suka laa pelajaran bahasa ni.. sy bnyk belajar dari haziq dn putri.. tq dear.. Owhh farmasi Indonesia bukan tokoh jamu eaa.. ”

“ Tau jgak bhs ind0nesia ni byk tgok sinetron dulu².. Comel la korang ni.. Saya Ind0nesia suami Saya Malaysia.. tahu yang sisir je.. kamu harus blajar haha.. ”

“ Hahahaha ada nama tempat Ban Pec4h pastu kawan saya bagitau mak dia, mak dia ind0nesian, mak dia terkejut ingatkan tayar kereta pec4h, rupanya kami kat Ban Pec4h.. ”

“ Ade ke sesikat pisang.. bkn seikat ke.. btlkn klu sy salah.. Buc1n tu ape bang cube tanye bini abg.. Kt rumah sy pnggil sisir tak pnggil sikat haha.. ”

“ Bando bukan org johor selalu sebut ke.. nk pergi bando kejap.. Comelnyaaa.. Suka tengok video 2 bahasa ni.. Intro je Putri sebut Ind0nesia dengan e di akhirannya.. ”

“ Love sgt tgok both of u.. terus lagi buat video mcm ni.. org kelantan panggil sisir jgk.. Muke wife iras najwa latif pulak.. Tq for sharing.. Boleh belajar bhs Ind0nesia.. ”

“ Sweet la korang ni.. suke tengok.. Kami di Sabah pun panggil sikat tu sisir.. seronok sampai tergelak.. Malaysia Petrol kalau Ind0nesia bensin.. ”

Alahai, manis betul melihat pasangan ini. Pastinya Haziq dan Putri sering berkongsi pandangan dan pendapat yang dapat mengeratkan lagi hubungan antara suami dan isteri. Semoga Haziq dan Putri sentiasa sihat dan mahligai perkahwinan yang dibina kekal hingga ke jannah.

Silakan SHARE..

Sumber: IG haziq_hotfm

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..