” Seronok betul dengar dua orang ini saling bercel0teh.. ” – Netizen

Haziq Husni Kongsi Video Perkataan Bahasa Melayu Ke Bahasa Indonesia Bersama Isterinya, Ayunda Putri Mekarsari. Warna Mata Haziq Tu Lawa lah !!

Nama Haziq Hussni atau lebih dikenali sebagai Haziq H0t FM tidak perlu diperkenalkan lagi. Dikenali sebagai penyampai stesen radio HOT FM dan pengacara rancangan hiburan Muzik-Muzik. Sudah berkahwin dengan Ayunda Putri Mekarsari yang berasal dari Medan, Indonesia dan mempunyai 2 orang anak.

Meninjau laman Instagram Haziq, Haziq telah berkongsi sebuah video memaparkan gelag4t mereka suami isteri sedang menjelaskan beberapa perkataan yang disebut dalam Bahasa Melayu ke Bahasa Indonesia. Haziq dan Putri kelihatan exc1ted dan ceria ketika menjelaskan perkataan-perkataan tersebut dalam bahasa mereka.

Dalam video tersebut, Haziq yang membahasakan dirinya sebagai hubby kepada isterinya, bertanya Putri beberapa sebutan perkataan di dalam Bahasa Indonesia dan memberi contoh ayat perkataan itu di dalam Bahasa Melayu. Antara perkataan Bahasa Melayu yang disebut adalah seperti hadiah hari jadi, meray4u atau merayap dan melepak.

Putri menjelaskan beberapa perkataan yang disebut dan memberikan beberapa contoh ayat menggunakan perkataan itu.  Sebagai contoh perkataan yang digunakan Haziq adalah selamat hari jadi, Putri menjawab dalam Bahasa Indonesia adalah kado ulang tahun.

Jom tonton video di bawah :

Video yang dikongsikan oleh Haziq meraih perhatian peminat. Rata-rata peminatnya lebih tertarik dengan
warna mata Haziq dan kecantikan Putri daripada perkataan yang dikongsikan. Antara komen-komen peminat :

” Aku jeke yang suka tengok mata si haziq ni.. dari post sebelum ni da aku dok usya mata dia.. cantik siaa.. mata arab.. eh tibehh kan.. “

 ” Klo tgok video2 sblom ni, mata dy wrna mcm brown2 gitu.. baru perasan mata Haziq cantik.. suka tengok warna dia.. “

” Ad0h sweet nya, suka sangat.. Korang ni sweet lah,mcm Shamsul n Farra.. hahaha comel la hgpa dua ni.. Lucu deh kalian berdua..”

” Seronok betul dgr dua org ni saling bercel0teh, dlm sorg bhasa indonesian sorg malaysian.. teringat filem nongkr0ng.. hari ni baru tahu maksud dia.. “

” Halo kak, we meet again gemes tuuu apaaa.. is that sama with imut ? Imut kyk kakak.. ingatkan but0h maknanya perlu… “

” Lembutnyaaa laaa sis puteri ni bercakapp.. lihat ekpresi kak ayundaputrii k0c4k bange.. bestlaaaa korang berdua ni.. “

” Cantiknya putri.. ad00h sweet nya, suka sangat.. eeee cantik betul kak putri ni.. pake skin care apa sih.. kulit nya glowing banget.. eeee cantik betul kak putri ni.. makin cantik.. “

Jelas terpancar daripada video yang dikongsikan keserasian Haziq dan Putri. Pasangan serasi bersama ini sering melakukan aktiviti bersama-sama. Ini dapat dilihat di dalam video dan perkongsian di dalam Instagram Haziq dan Putri. Semoga lebih banyak lagi video mengenai dwi bahasa ini dapat dibuat oleh pasangan tersebut.

 Silakan SHARE..

Sumber : IG Haziq Hotfm, Ayunda Putri. 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..