” From 36 kg, road to 55 kg.. ” – Elyana

Penampilan Penyanyi Elyana Yang Nampak Semakin Susut Jadi Perhatian Peminat. Semoga Elyana Berjaya Naikkan Berat Badan. Go Elyana Go !!

Umum mengetahui bahawa penyanyi yang popular dengan lagu Kalis Rindu iaitu Elyana merupakan pesak1t k4nser. Elyana atau nama sebenarnya Emeelya Elyana Emrizal menghid4p k4nser Limf0ma tahap empat sejak hampir sembilan tahun lalu.

Walaupun begitu Elyana tetap menjalani kehidupannya dengan begitu p0sitif dan jika dilihat dirinya yang sentiasa ceria, tiada siapa menyangka bahawa dia menghidapi peny4k1t tersebut. Ini dapat dilihat melalui perkongsiannya di akaun Instagram miliknya.

Antara entri terbaru yang dikongsinya ialah penampilannya yang nampak sedikit susut. Menurut Elyana, sebenarnya beratnya yang terdahulu hanya 35 kilogram dan kini sudah mencapai 43 kilogram. Elyana berharap berat badannya berjaya mencecah 55 kilogram untuk mendapatkan berat badan ideal.

Elyana juga tidak lagi ke h0spital bagi menjalani pemer1ksaan kesihatan kerana keadaannya masih sihat dan stabil. Ini kerana dia ingin memberi ruang kepada mereka yang lebih memerlukan untuk menggunakan kemudahan di h0spital tambahan pula dunia dil3nda C0v1d 19.

Jom lihat perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

From 36kg – 40kg – 43kg Road to 55kg

A post shared by elyanaofficial (@elyanaofficial1) on

Perkongsiannya ini telah mendapat kata-kata semangat daripada netizen yang mendoakan semoga Elyana terus kuat dan sihat. Antara komen-komen yang diberikan :

” Yeahhhh, Go go go. Aku lak nak bu4ng 10 kg. You can do it. In sha Allah. Insyallah diberi Kesihatan utk kamu sis.. Rindu nk tgk elyana mcm dlu , keep it up.. “

” Insyaallah boleh tu.. masa sy 1st di4gn0sed k4nser looses weight 12-14 kg.. jd 46kg je sbb tinggi 168 mmg kurus g1ler.. dah habis kem0 slow2 naik makan tak ingat dunia sbb nk gemok balik.. now dah 59kg tinggi 168.. alhamdulillah bmi da n0rmal..u pun blh achieves.. “

” Alhamdulillah, teruskan usaha.  Sangat slim dan ada kemajuan. semoga dipermudahkan. Alhamdulillah boleh tuuu.. Goodluck sis.. “

” Saya dah berjaya tambah 13 kg elyanaofficial1 hihi dalam masa genap setahun dari 34 kg ke 47 you can do it .. Semoga terus bersemangat.. “

” Way too go Elyana Yaaaaaaay. go go you can do it. Semoga terus terus sihat . Ya Allah cantik ye akk, same kita kak semakin naik berat .. “

” Makin lawa. semoga dipermudahkan segalanya. semoga dipermudahkan urusan dan dikurniakan rezeki kesihatan yg baik elyana. doa yang baik baik untukmu.. “

” Semoge kak elyana sihat sllu n d’jauh kan dary s4k1t amin. Suami saya lepas segala raw4tan berat dari 60kg kini dah naik jadi 75kg. Setahun lebih jugak la.nak naik. semula.. “

Sikap Elyana yang terus positif dalam berju4ng mengawal s4k1t k4nsernya harus mendapat pujian. Bukan semua orang mampu bersikap positif seperti Elyana. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Elyana terus sihat dan berjaya mencapai berat badan ideal. Jaga kesihatan dan jaga diri selalu !

Silakan SHARE..

Sumber : IG Elyana

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..