” Nasib la penuh barang peti ais, silap-silap Matin masuk dalam.. ” – Netizen

Shuib Sepahtu Kongsi Video Gelagat Anak Lelakinya, Ariq Matin Setelah Separuh Hari Berpuasa. Mak Aii Sampai Nak Masuk Dalam Peti Ais Dah Ni Matin. Part Buat Keras Macam Patung Tu Comel Betul. Bertabahlah Matin !!

Berbagai ragam anak-anak kecil sepanjang bulan Ramadhan dapat disaksikan. Ada ibu bapa yang sudah mula melatih anak-anak untuk berpuasa sejak umur 6 tahun lagi dan Shuib Sepahtu adalah salah seorang daripadanya.

Meninjau akaun Instagram Shuib, telah dimuatnaik satu video yang memaparkan gelagat anak ketiganya, Ariq Matin yang ‘melepak’ di depan peti ais. Matin yang masih meneruskan puasa dan ketika video ini dimuatnaik hanya berbaki 5 jam sahaja lagi untuk ke waktu berbuka puasa.

Mendengar suara Shuib bertanyakan Matin samada dia sudah ter0k sangat ke dan Matin menjawab dia pan4s dan kerana itu Matin duduk di depan peti ais yang terbuka. Wajah let1h jelas kelihatan namun semangat anak kecil ini tetap kuat.

Reaksi wajah Matin yang membisu dan ‘mengeras’ seperti patung sambil mulut terbuka itu mencuit hati. Alahai sampai daddy pic1t-pic1t lagi pipi dan hidung tu namun tetap tiada respon. 5 jam sudah seperti 5 tahun gayanya yer Matin.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Matin ini meraih perhatian peminat dan rata-ratanya terhibur dengan reaksi wajahnya itu. Antara komen-komen peminat :

” Ololo comel lah dia, sikit je lagi. Sebab tu aku puasa dulu duduk Artantik dan kepulauan Hawaii haha.. hampeh Ib 10 minit je haha.. “

” Tak sedar ke benda dah, 5 jam bagaikan 5 hari Ib haha. Lama sangat 5 jam tu dia rasa hehe, duduk dalam peti terus abang Matin.. “

” Matin, hati hati nanti beku pulak haha. Kes1an dia, Matin menghitung jam lama lagi ni 5 jam haha. Penantian satu peny1ksaan Ib.. “

” Alahai Matin, kes1annya. Cute pulak tu duduk dekat peti sejuk tu haha. Bertahan lah ye, sikit je lagi nak berbuka boleh minum banyak-banyak.. “

” 10 minit lagi haha pandai la bapaknya. Handsome dia dah besar ni. Alhamdulillah matin good boy, nak jadi abang kena kuat.. “

” Nasib la penuh barang peti ais, s1lap-s1lap Matin masuk dalam. Pandai melawak macam daddy dia ni, sabar ye Matin.. “

” Mitos budak-budak zaman sekarang kan Ib. Duduk depan peti ais, sejuk boleh h1lang dahaga, h1lang lapar. Dia tak tahu bila sejuk lagi bertambah lapar haha.. ” 

Alahai hampir habis bateri nampaknya Matin ni tetapi semangat tu tetap kuat lagi-lagi daddy bagi kata sokongan ” 10 minit lagi ” haha. Apa pun, semoga Matin dapat menjalani ibadat puasa dengan baik dan jaya sampai ke akh1r Ramadhan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shuib Sepahtu

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..