” Menang1s Mak Semah tengok, terhibur sungguh.. ” – Netizen

Video Erma Fatima Berusaha Membuat Kulit Popiah Buat Ramai Terhibur. Dah Pelik Rupanya Kulit Popiah Tak Jadi Tu. Mak Semah Bantuan Diperlukan, Haha !!

Hasil tinjauan kami di akaun Instagram pengarah dan pelakon terkenal, Erma Fatima telah dikongsikan video yang memaparkan gelagatnya ketika ingin membuat kulit popiah. Cerita Erma di kapsyennya, dari waktu Zohor hingga ke Maghrib dia berusaha untuk membuat kulit popiah ini.

Dengan tajuknya kulit popiah str3ss, Erma menyangka pada awalnya bancuhannya yang sal4h. Menyuruh ibunya, Mak Semah pula membuat bancuhan, namun tetap gag4l. Bagi yang mengikuti Erma pastinya tahu Mak Semah memang popular dengan popiah sedapnya.

Sebelum ini pun, banyak order yang masuk setiap kali tempahan dibuka sehinggakan tak cukup tangan menyiapkannya. Kata Emma usaha itu tangga kejayaan, tapi bebelan masa buat popiah ni mencuit hati pengikutnya di Instagram.

Macam-macam cara dibuat dan bentuk yang keluar pun ‘romp0ng’ sana sini. Tapi bagus Erma, tak berput0s asa, mulut bising pun tangan tetap jalan. Hai lah dari penuh bekas sampai nak luak acuan, banyak yang failed ni.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

A post shared by ermafatima (@ermafatima)

Bukan benda senang nak menghasilkan kulit popiah yang nipis. Lucu je dengar Erma membebel, sampai str3ss kulit popiah tak menjadi-jadi. Antara komen-komen peminat :

” Sungguh tinggi kesabaran kak Erma, kihkih jenuh. Jangan put0s asa Mak Cun, Insya Allah mak cun boleh hehe.. “

” Terhibur sungguh, berapa kilo tepung dah tu mak cun haha. Kena menuntut lagi dengan mak semah ni.. “

” Kalau saya dan tahap nak ketuk ket0k kuali tu. Lepas tu tuang terus buat cucur je bancuhan tu haha. Gigih sungguh tapi lucu tengok tak jadi ni.. “

” Sekali jadi kopiah basah dah ni mak cun haha. Mak Semah buat terus jadi, dasyat. Str3ss sangat tu sampai pakai tudung pun terbalik kek erma oii.. “

” Saya terhibur tengok berulang-ulang kali. You make my day Erma. Kuatnya keazaman, kalau aku 3x tak jadi, dh ke tong samp4h dah doh tu haha. start keta beli kat kedai je.. “

” Haha menang1s mak semah tengok. Alala dua mangkuk kak erma ye haha. Kelakar hahaha air tangan bonda juga yg best in the world.. “

” Haha tak yah sus4h payah sis. biarlah Mak Semah aje yg buat. u buat masak lain lah. tak larat dengar dari Zohor sampai Maghrib haha.. “

Terhibur peminat melihat gaya Erma membuat popiah sambil mulut pot pet tu. Usaha tangga kejayaan, nanti tentu pro macam Mak Semah ye Mak Cun. Apa pun, happy selalu Erma dan stay safe walau di mana berada.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Erma Fatima

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..