” Alih-alih aku yang dengar, aku yang nang1s. Bye Shuib.. ” – Netizen

Video Perbualan Shuib Sepahtu Bersama Ibunya Secara Live Sempena Hari Terakh1r Shuib Di H0t FM. Alahai Yang Mendengar Pun Seb4k, Tengok Shuib Menitis Air Mata Lagi Sayu Terasa. Selamat Berjaya Ib !! 

Beberapa hari yang lalu, Shuib Sepahtu telah membuat pengumuman rasmi tentang pengundurannya sebagai salah seorang penyampai Geng Pagi H0t di stesen radio Hot FM. Shuib yang bergandingan bersama Shuk Sahar dan Fizie sudahpun 2 tahun mengendali slot pagi ini.

Meninjau akaun Instagram H0t FM, telah dikongsikan video perbualan Shuib bersama rakan setugas. Hari ini merupakan hari terakh1r Shuib bersiaran dan tiada lagi kedengaran suara Shuib membuat jenaka sebagai penyampai di corong radio H0t FM selepas ini.

Dalam video berdurasi 4 minit ini, Shuib bercerita tentang hubungan mereka yang sudah seperti keluarga terutamanya pengurus mereka, Sealan Paul yang sangat mengambil berat tentang semua staffnya. Shuib sendiri tidak menyangka Shuk dan Fizie akan membuat panggilan kepada ibunya, Puan Salamiah.

Mendengar sahaja suara ibunya ke udara, air muka Shuib sudah mula berub4h dan menahan seb4k, namun air mata jant4n Shuib gug0r juga apabila ibunya memberikan kata-katanya. Benar kata orang, ibu adalah kekuatan seorang anak dan tidak akan pernah berhent1 berdoa yang terbaik untuk anak-anaknya. Shuk dan Fizie juga terdiam apabila melihat air mata rakan baik mereka ini menitis.

Jom tonton video di bawah :

Memang seb4k melihat Shuib dalam keadaan sed1h begini. Iyelah selalunya Shuib adalah penghibur dan ketawanya sering berkumandang namun kali ini reaksi Shuib menyentuh hati peminat. Antara komen-komen mereka :

” Biar h1lang di konti sahaja tapi jangan h1lang terus dalam dunia seni. We gonna miss you brother. all the best , semoga Allah permudahkan segala urusan aaminn.. “

” Alih-alih aku yang dengar aku yang nang1s. Bye shuib… aku dengar H0t Fm ni pon sbb dia la… Thank you shuib.

” Hot fm mmg peneman sy Pagi2… Lepas ni hilang dah satu suara, cuma ada syuk dan fizie.. abg pie pun takde. All the best shuib.. “

” Aku pulak yang nak nang1s sama, Selamat maju jaya, kaya dunia dan akhirat Shuib yang dikasihi Allah. Aamiin.. “

” Bila mak ayah call, confirm automatically airmata bergenang. Even mak call suruh check plug seterika jeee.. “

” Bukan Shuib je nang1s si Fizi n shuk pun tahan air mata. Allahu Lagi.. sblm ni ajak.. la ni Shuib.. Tk dpt nk lawan goreng pisang.. ape pn all d best shuib.. “

” Alaa sed1h, sebak woo. ilang satu karekter hotfm. All the best shuib, moga terus berjaya dalam bisnes. u will b missed.. aamiin.. “

” Dulu masa mula2 trio ni dibentuk macam ragu2 juga boleh ngam ke boleh happening ke GPH. Lama2 sbb semua bertahan & brotherhood korang, rasa memang terbaik & connected. TQ semua, All the best shuib.. “

Ucapan daripada seorang ibu yang sentiasa menyokong Shuib dan pastinya keputusan Shuib ini sudahpun difikirkan semasak-masaknya. Apa pun, selamat maju jaya untuk Shuib. Semoga setiap langkah Shuib selepas ini dipermudahkan Allah dan berjaya selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG H0t FM, IG Shuib Sepahtu

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..