” Suka tengok dua beran4k ni, sweet moment untuk ibu dan anak.. ” – Netizen

Erra Fazira Kant0ikan Peristiwa Anaknya, Engku Aleesya Terlupa Isi Air Ketika Memasak Nasi Buat Peminat Terhibur. Jujur Betul Pengakuannya Sampai Muka Ters1pu-s1pu Malu, Haha !!

Keakraban antara pelakon, Erra Fazira dan anak perempuannya, Engku Aleesya sering menarik perhatian peminat. Aleesya yang kini telahpun genap 12 tahun usianya menjadi sorotan peminat kerana dikatakan mewarisi kecantikan Erra.

Meninjau akaun Instagram Erra Fazira, telah dikongsikan beberapa buah video yang memaparkan Erra menunjukkan hasil Aleesya memasak nasi. Cerita Erra, hatinya berbunga-bunga kerana Aleesya mengatakan sudah pandai memasak nasi sendiri.

Namun lain jadinya apabila Erra membuka periuk nasi dan ternyata Aleesya terlupa untuk mengisi air. Erra yang mengusik Aleesya bertanya kepada Aleesya apa yang terjadi. Dengan wajah tersenyum malu, Aleesya sempat mel4rang Erra supaya tidak berkongsikan video ini di Instastory Erra.

Alahai Aleesya, nasiblah mommynya sudah standby nasi lemak. Bak kata Erra, tak akan hendak makan beras kering haha. Erra turut menulis di kapsyennya, kenangan ini akan sentiasa diingatinya sampai bila-bila.

Jom tonton video di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk menonton video seterusnya.. )

Sehingga kini perkongsian Erra ini telahpun mendapat lebih 75 ribu likes dan banyak komen daripada peminat. Antara komen-komen mereka :

” Comel g1la haha, good one. Auto cengkung macam ni hehe, i pun pernah terjadi peristiwa macam ni okay haha.. “

” Haaha takpe aleesya, sekurang-kurangnya Aleesya try jugak masak nasi. aunty pn kadang-kadang lupa hidup kan suis. Banyak nau pikir gitu ler hehe.. “

” Haha Aleesya sangat jujur orangnya haha, cute sangat anak d4ra Erra ni. Suka tengok 2 beran4k ni, sweet moment untuk ibu dan juga anak.. “

” Hehe comel je Aleesya tak kasi mom post. Mom ya suka menyak4t haha, lembut je tanya anak. Aleesya pun lembut je, takde nak mar4h mar4h.. “

” Alahai panjang muncung dia tak dapat makan nasi yang dimasak sendiri hoho. That’s really so sweet, such a darling daughter.. “

” Berapa kali repeat, comel sangat hehe. Aleesya sangat pem4lu orangnya, no problem Aleesya nanti cuba lagi.. “

” Kahkah yang ni leg1t. biasa orang baru nak belajar masak nasik samada terlemb1k atau terkeras. ni langsung takde air, aleesya aleesya.. “

Tempoh hari Aleesya kant0ikan Erra berboh0ng tentang rutin harian, kali ini giliran Erra pula menyak4t Aleesya. Apa pun, percubaan yang baik oleh Aleesya untuk kali pertama memasak nasi. Sila cuba lagi di lain hari dan jangan lupa untuk mengisi air okey.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Erra Fazira

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..