” Jellyfish mai celah mana pulak dah Syeriv, haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Sulung Shaheizy Sam, Syeriv Samheizy Ketika Belajar Membaca Iqra’ Bersama Ustaz Buat Peminat Terhibur. Ad0i Syeriv, Muka Terp4ksa Sampai Terkeluar Lukisan Lucu Tu. Syeriv Syeriv !!

Kanak-kanak di awal usia seringkali dided4hkan oleh para ibu bapa dengan ilmu agama. Asas mengaji dan mengenal huruf-huruf kalam suci Al-Quran perlu diterapkan agar anak-anak tidak hanya penuh dengan ilmu duniawi malahan akh1rat juga.

Meninjau akaun Instagram Shaheizy Sam, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat anak sulungnya, Syeriv Samheizy ketika sedang mengikuti kelas pengajian Iqra’ bersama seorang ustaz dari Akademi Alfaqeh.

Tulis Shaheizy di kapsyennya, sudah menjadi peranga1 Syeriv apabila disuruh belajar ada sahaja ‘panjang akal’ si sulungnya ini akan lakukan. Kelihatan dalam video ini, Syeriv pada awalnya mony0k sahaja mukanya, namun apabila disuruh oleh bapanya supaya senyum, spontan Syeriv melontarkan senyuman manisnya.

Sedang asyik belajar menulis huruf, sempat lagi Syeriv mencelah bertanyakan kepada Shaheizy tentang jellyfish mengig1t badannya. Alahai boleh pula dia ‘pusing’ cerita sampai ke jellyfish ye Syeriv, haha. Tak pernah tak kelakar Syeriv ni.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian oleh Shaheizy ini telahpun meraih lebih 98 ribu tontonan daripada peminat sejak ini dikongsikan. Antara komen-komen peminat :

” Suka tengok syeriv ni. Kecik-kecik dah ada Sense of humor. Kelakar betul, sekejap jellyfish, sekejap spiderman pulak. Kalau lama lagi, entah apa lagi akal Syeriv haha.. “

” Alhamdulilah cepat rasa dah besar Syeriv ni. Sejuk perut isteri dan ibu mengandung. Dalam b4d mood , tetap ikut ngaji ye matyip.. “

” Muka pasrah yaqmatt laa kena belajaq pasai tu kluaq jellyfish lukis spiderman tu haha. Lawak lah matyip ni.. “

” Jellyfish mai celah mana pulak dah syeriv haha. menurun mak bapak tu tilla, lawak betul si sulung ni.. “

” Kita pun tergelak sama aihh haha. Anak pun dah ikut peranga1 mak pak dia, kaki buat lawak haha.. “

” Mat Yip betul lah, bertuah punya budak. Peranga1 bubu dia sangat ni haha. Jellyfish it my body pun bolehlah matyip.. “

” Peranga1 budak budak macam tu la. dalam liat nak mengaji pun, bijak Syeriv ni. Sempat lagi buat lawak spiderman dia tu haha.. “

Macam-macam hal lah Syeriv ni, panjang betul akalnya. Lawak sah ikut peranga1 bubu ni Syeriv. Apa pun, semoga Syeriv jadi anak yang soleh dan diberikan kemudahan untuk belajar. Jangan nak4l-nak4l yer Syeriv dan stay safe selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shaheizy Sam, IG Samtilla

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..