” Hentikan Cara Kayanganmu.. ” – Naim Daniel

Kongsi Lagu Khas Untuk  Kluster ‘Kayangan’,  Naim Daniel Terima Pujian Ramai. Sedap Pula Lagu Ni Bila Dengar. Memang Terbaik !!

Kluster ‘Kayangan’ memang hang4t diperkatakan di laman s0sial, hal ini berikutan heboh kluster kayangan’ yang merujuk mereka baru pulang dari luar negara pula menjadi tumpuan rakyat apabila menunjukkan sikap ‘dem4nd’ mahukan layanan kelas pertama daripada fr0ntliners.

Selain itu juga, tul4r lu4han beberapa petugas kesihatan, yang membandingkan sikap pes4k1t Cov1d-19 dari kluster tabligh dan kluster pulang dari luar negara (kayangan). Namun begitu, sebenarnya tidak semua kluster yang pulang dari luar negara bersikap begitu, dan hanya wujud kelompok kecil rakyat tempatan yang pulang dari luar negara berlag4k somb0ng.

Akan tetapi, ibarat kerana nila setitik, habis semuanya terkena tempi4s. Malah, sebenarnya masih ramai lagi yang berada dalam kategori ‘kluster kayangan’ ini memberikan kerjasama dengan baik kepada petugas barisan depan kerana mereka juga mengetahui jerih payahnya tugas para fr0ntliners.

Kisah mengenai kluster ‘kayangan’  turut menjadi perhatian penyanyi Naim Daniel yang banyak mencipta lagu sepanjang tempoh Perint4h Kaw4lan Pegerakan (PKP) ini dan sekali gus mendapat inspirasi untuk menghasilkan lagu untuk kluster kayangan. Lagu tersebut secara lisan meneg0r segelintir kluster tersebut supaya tidak bersikap ‘dem4nd’ .

Ikuti perkongsian lagu baru oleh Naim Daniel itu di bawah :

Rata-rata netizen turut memuji lagu yang disampaikan oleh Naim Daniel itu. Antara k0men-k0men tersebut adalah :

” Btul tu.. Setuju2!! Kita mudahkan keje org, Allah bantu permudahkan urusan kita tak susah pun utk beri kerjasama.. Tak gituw.. “

” Stuju.. Ko happy bahagia kn org lain, ko pun akan terima imp4knya.. Happy go lucky.. Stay safe.. Terima kasih hiburkn rakyat msia time mcm ni.. “

” Tolong bagi kerjasama kluster kayangan, tak perlu nak dem4nd2.. “

” Big talented betul laaah.. “

” Buat lagu macam magic…. Bakat.. “

” Terbaik la Naimdanielx sbb kita smua sama tiada beza di dpan tuhan kita sedar2 insan kayangan.. Hargaila org yang ingin membantu kamu.. “

Memang terbaik lagu daripada penyanyi Naim Daniel. Diharap kepada semua meskipun lagu ini sekadar hiburan, ia sangat mendalam maksud mesej yang disampaikan. Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga kita semua berganding bahu bersama-sama untuk put0skan rantaian wab4k cov1d-19 ini dan segala usaha kita dipermudahkan oleh Allah. Aamin. Please Stay at h0me guys !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Naim Daniel by Berita Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..