” Ada tud0han yang kata saya sekadar mencari publisiti.. ” – Abby Abadi

Bantu Urusan Pengambilan Dan Penyerahan Anak Angkat, Namun Abby Abadi Ditud0h Hanya Inginkan Publisiti Semata-Mata. Ini Respon Daripada Abby Sendiri, Sila Hadam Yer !!

Umum mengetahui, Abby  Abadi sudah lama membuat kerja amal membantu anak luar nikah. Niatnya hanya satu, ingin membantu pasangan yang benar-benar tidak mampu menjaga dan mengelakkan dari terjadinya lebih banyak kes pembuangan bayi di Malaysia.

Abby mengambil inisiatif mencari keluarga angkat yang sudi menjaga anak-anak tersebut. Sudah banyak kes yang telah berjaya Abby selesaikan. Ini bukanlah sesuatu yang mudah bagi seorang ibu untuk menyerahkan anak yang dikandung 9 bulan 10 hari kepada orang lain. Bantuan Abby adalah secara sukarela tanpa apa-apa bayaran.

Menerusi laman Instagram, Abby Abadi telah memuatnaik sebuah posting bergambar. Posting tersebut menceritakan tentang kerja amalnya membantu menemukan ibu angkat yang akan mengambil bayi angkatnya. Abby mendoakan semoga bayi tersebut mendapat tempat yang terbaik demi masa depannya.

Abby juga tampil menjelaskan tentang kekel1ruan dan tud0han terhadapnya, yang mana ada mengatakan Abby sekadar membuat publisiti murahan dan tidak membantu langsung dalam pengurusan anak angkat ini. Tuduhan terhadapnya ini sangat tidak berasas.

Apa yang sebenarnya, Abby menjelaskan bahawa dirinya bukanlah seperti yang dianggapkan itu. Abby telah banyak menyelesaikan banyak kes sebelum ini dan tidak mended4hkan kepada umum kerana ingin menjaga privasi antara dua belah pihak.

Di bawah ini adalah perkongsian daripada Abby Abadi yang mana salah satu bukti beliau membantu ibu angkat untuk mendapatkan anak angkat.

Perkongsian dan penjelasan Abby itu mendapat respon yang pelbagai. Mereka menyatakan supaya Abby terus bersabar dan tidak mendengar kata-kata negat1f lagi. Ini antara komen-komen mereka :

” Bersabar lah k.Abby dengan mulut2 j4hat tu, semoga k.abby teros sukses dgn perjuangan k.abby demi membela nsib baby yg tak bed0sa ni.. “

” Orang kata macam2 tu dengk1 sebenarnya, Patutnya kena support usaha baik abby.. “

” Alhamdulillah, bersabarlah dik, semoga ALLAH permudahkan segala urusan dan niat yang murni adik dan suami. AAMIIN.. “

” Semoga tabah kak abby takpa, usaha akak sangat terbaik.. “

” Alhamdulillah, tolong sal4h  tak tolong pun sal4h apolah org Malaysia ni aduhai, Sekurangnya baby selamat dah bersyukur.. “

Tahniah Abby Abadi, bukan mudah untuk melakukan sesuatu yang hanya kita sendiri tahu betapa susahnya untuk melaksanakannya. Hanya Allah sahaja yang dapat memberi ganjaran kebaikan buat Abby diatas kerja amalnya itu. Kami mendoakan Abby terus tabah melalui pelbagai dug4an dan t0hmahan di dunia ini. Amin..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abby Abadi

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..