” Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut tak tahu diam.. ” – Abby Abadi

Abby Abadi Basuh Sikap Sesetengah Netizen Yang Suka Memberi K0men Negat1f Gar4-Gar4 Menyerahkan Anak Yang Diambilnya Kepada Orang Lain. Alahai Bawangrangers !!

Menerusi posting Abby Abadi terdahulu yang menceritakan kisah seorang bayi yang sedang dicari keluarga angkat, banyak komen negat1f ditingg4lkan oleh netizen yang mempers0alkan tind4kan ibu bapa kepada bayi ini. Abby yang menjadi orang perantaraan untuk menyelesaikan masalah ini turut merasa tempi4snya.

Umum mengetahui, sudah lama Abby membuat kerja amal sebegini. Niatnya hanya satu, ingin membantu pasangan yang benar-benar tidak mampu menjaga dan mengel4kkan dari terjadinya lebih banyak terj4di pembu4ng4n bayi. Mengambil inisiatif mencari keluarga angkat, banyak k3s yang telah berjaya Abby selesaikan.

Bukan suatu perkara mudah untuk seorang ibu untuk menyerahkan anak yang dikandung 9 bulan 10 hari kepada orang lain, namun des4kan hidup sering menjadi faktor. Bantuan Abby ditag1h dan Abby dengan rela hati secara sukarela tanpa apa-apa bayaran membantu. Namun masih ada segelintir yang mengej1 tind4kan ibu kepada bayi-bayi ini.

Menerusi akaun Instagram, Abby Abadi berkongsikan cerita tentang kisah di sebalik terhadirnya Darda dalam kehidupannya sekeluarga. Abby turut menyel4r tind4kan sesetengah netizen yang meningg4lkan komen negat1f tentang ibu kepada bayi-bayi yang diserahkan kepada keluarga angkat.

J0m baca perkongsian di bawah :

Lu4han Abby ini mendapat berbagai respon daripada netizen. Antara k0men-k0men mereka :

” Ket1p mulut orang yang cakap tu baru tau. Biasa dia.. “

” Ya, perancangan Allah sudah tertulis. Seronok je tengok wajah-wajah baby cuci bersih tanpa d0sa. Moga usaha abby dan suami dipermudahkan Allah swt.. “

” Saya setuju jangan yang luar k0men kenapa nak bagi anak pada orang.. Percaya pada q4da dan qad4r dan rezeki sesungguhnya baby itu rezeki yang terima.. “

” Proud of you Abby. Plant kindness h4rvest love. God bless.. “

” Setiap perkara baik pasti Ada kata-kata yang tak sedap di dengar bertabahlah kak abby. ALLAH sentiasa ada.. “

Mulut manusia tiada siapa yang dapat menutupnya. Sama-sama kita muhasabah diri dan berfikir sebelum mel0ntar sesuatu komen yang mampu meluk4kan hati yang lain. Apa pun, usaha Abby yang murni ini amat dipuji demi mengel4k terj4dinya pengani4yaan terhadap bayi yang tidak berd0sa. Kami di Berita Kopak mendoakan agar Abby tetap kent4l semangat dalam meneruskan lagi usaha murni ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abby AbadiĀ 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..