” Serba serbi pandai. Boleh cakap mandarin dan pandai mengaji.. ” – Netizen

Video Anak Nabila Huda, Keisha Sedang Mengaji Al-Quran Raih Perhatian Peminat. Wah, Pandai Keisha Mengaji. Semoga Jadi Anak Solehah !!

Jika sebelum ini Nabila Huda atau Abil pernah berkongsi video anaknya, Keisha Laila pandai bertutur dalam bahasa mandarin. Kali ini Abil berkongsi video Keisha sedang mengaji Al-Quran pula.

Menurut Abil, Keisha pernah mengadu kepadanya pada minggu lalu bahawa sangat susah untuk mengaji Al-Quran dengan begitu baik. Keisha selalu tersasul atau tersilap sebutan ketika mengaji Al-Quran.

Namun pada hari ini, Keisha sudah boleh membaca Al-Quran dengan baik. Video yang berdurasi beberapa saat ini memaparkan Keisha membaca sebaris ayat Al-Quran sambil Abil merakamkan video bacaan Keisha.

Abil dilihat begitu gembira dan memel0k Keisha kerana akhirnya Keisha boleh membaca Al-Quran dengan baik. Pastinya akan lebih lancar lagi jika sentiasa membaca Al-Quran pada setiap hari. Good job Keisha.

Jom tonton video di bawah :

Ramai memuji Keisha dan turut memberi kata-kata semangat buat Keisha agar terus berusaha. Antara komen-komen yang diberikan :

” Kita yang jauh jauh ni pulak yang berair mata dah kenapa niiii.. Kak Abil.. ckp kat lilkupu2 akk, jgn give up.. muda lagi… Sure cepat pandai.. “

” Tahniah keisha ..semoga terus istiqomah.. Alhamdulillah sedap suara kiesha.. Keep it up keshaa.. Di doakan lilkupukupu semoga Allah membuka jalan yang luas utk segala ilmu. Hebat mummy dia.. “

” All the best lilkupukupu . Inshaa Allah, sehari semuka, akan bertambah lancar.. Bagus maghraj hurufnya well done baby.. “

” Wahh good job.. abil boleh tau tak belajar dekat mana ye.. kakak pulak tersenyum2 tgk keisha baca eh, kakak ker .. “

” Alhamdulillah.. takpa merangk4k2 lama2 lancar la.. Aaminn.. so sweet mommy n bby gurl.. Comelnya, Semoga menjadi anak yg soleh ya.. “

” Alhamdulillah..good girl, serba serbi pandai, bole ckp chinese, pandai mengajiā€¦masa ni la peluang dia nak belajar mcm2.. good job mummy abil.. “

” Alhamdullilah terbaik keisha good job mummy.. Cakap mandarin boleh, baca al Quran boleh, mendengar kata, murah senyuman… comel laa dia ni.. “

Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Kanak-kanak seusia begini sangat senang menerima apa yang mereka pelajari. Semoga Keisha Laila menjadi anak yang solehah serta berjaya di dunia dan di akhir4t.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabila Huda

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..