” Powerlah dia, ingatan taj4m dan cepat.. ” – Netizen

Nabila Huda Kongsi Video Ketika Anaknya, Keisha Laila Mengikuti Pembelajaran Online Bahasa Cina Cur1 Perhatian Ramai. Hebatlah Keisha, Boleh Bertutur Dengan Begitu Baik. Markah Pun Gemp4k !!

Meninjau ke akaun Instagram pelakon Nabila Huda, satu video ketika anaknya, Keisha Laila sedang mengikuti kelas bahasa Cina secara dalam talian telah dikongsikan. Pembelajaran ini hanya antara Keisha dan cikgunya sahaja.

Nabila memilih untuk Keisha belajar secara homeschooling dengan hanya belajar beberapa subjek asas sahaja seperti Matematik, Sains dan bahasa Inggeris. Namun Nabila ingin mencabar Keisha mempelajari satu bahasa asing dan Keisha memilih bahasa Cina.

Tanpa disangka, Keisha dapat menguasai bahasa tersebut dalam masa yang agak singkat sahaja. Keisha bukan sahaja mampu bertutur dalam bahasa Cina, malah boleh juga menulis dalam bahasa tersebut.

Nabila turut berkongsi keputusan ujian bahasa Cina yang diambil oleh Keisha. Markah yang diperolehi Keisha sangat bagus. Wah, nampak seronok pula melihat Keisha belajar bahasa Cina. Nampak fasih lah.

Jom tonton video di bawah :

( Klik butang KANAN -> untuk melihat gambar seterusnya.. )

Perkongsian ini telah menerima pujian daripada rakan artis dan netizen. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Wowww.. good Keisha.. anak aunty, Qhayla akan start kelas dgn la0shi 1july ni.. p0werlaaaa diaa. Ingatan taj4m & cepat.. “

” Keisha lilkupukupu such a great students. Insyaallah Keisha nanti we aim for HSK global certification .. “

” Cuteee, Smart girl keisha.. You are so adorable keisha. Good job mummy for sending Keisha to mandarin school, good decision .. “

” Pandainye die.. semoga jd anak y bole membanggakan ibu bapa.. amin.. When I have kids I wanna homeschool mybkids as well.. “

” Allhamdullilah… budak pandai keisha ni.. Bestnya, tiba2 dengan kita2 skali nak belajar mandarin haha.. Hebatnya.. Nak jadi la0shi keisha jugak la, nanti boleh borak sama.. “

” MasyaAllah… proud of you too. A gd moved for her. Nnti bila border da bukak, bleh la turun Spore, speak mandarin dgn am0i2 kat sini.. “

” So proud to see our younger generations are picking up additional languages in their life and not just speaking their own mother t0ngue language. KUDOS.. “

Ada betulnya apabila belajar secara one to one dengan cikgu akan membuatkan seseorang itu lebih fokus. Tahniah diucapkan kepada Keisha Laila. Semoga Keisha lebih berjaya termasuk subjek-subjek yang lain.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabila Huda

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..