” Sungai tu banyak buay4, Abil memang berani.. ” – Netizen

Video Aksi Nabila Huda Meluncur Di Sungai Raih Perhatian Ramai. Wah Hebatlah Abil, Memang Betul-Betul Berani !!

Meninjau ke akaun Instagram Nabila Huda atau mesra dipanggil Abil, satu video yang dikongsikan oleh Abil telah meraih perhatian ramai. Video yang berdurasi beberapa saat ini memaparkan aktiviti Abil ketika Abil berada di Sarawak.

Antara aktiviti yang dilakukan ialah Abil telah melakukan aktiviti las4k dengan meluncur di sebatang sungai iaitu Sungai Batang Lupar. Sungai Batang Lupar ini mempunyai ombak apabila berlaku air pasang besar atau dikenali sebagai ‘ benak’.

Selain itu, sungai ini juga dikatakan mempunyai buay4. Abil dan beberapa yang lain telah melakukan aksi luncur tersebut dengan jayanya. Wah, berani betullah Abil. Tengok ombaknya yang besar pun dah rasa tak0t.

Abil juga turut meluangkan masa dengan melawat beberapa tempat menarik di sana serta beramah mesra dengan penduduk tempatan. Perkongsian ini telah menerima lebih daripada 11 ribu tanda suka buat masa ini sejak ia dimuatnaik.

Jom tontom video di bawah :

View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Lagi perkongsian Abil :

( Klik butang KANAN untuk melihat gambar seterusnya.. )

Ramai yang memuji keberanian Abil melakukan aktiviti meluncur tersebut. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” Sungai batang lupar tu banyak buay4, abil memang berani.. nang hebat aihh.. enjoynya she, nak jadi macam she jugak.. “

” Nabila ni campak je mana mana boleh hidup sebab dia peramah dan tak berlagak diva . Makn pun tak memilih sangat, bravo .. “

” She travel lagi byk dari org borneo sendri.. love u so much abil.. kes1an yang dpn tu kena langg4r terus tumb4ng.. “

” Takde buay4 ke.. berani abil.. comel dan cantiknya rambut abil.. p0wer nang kitak.. nang kitak.. ser4m oii sungei sarawak.. “

” Super woman. Ada kelibat buay4 tak abil.. saya rasa dia salah sorg artis yang betui betui buat kerja.. tak sibuk nak rasa cantik memanjang atau gel1 gel1.. “

” Air tu tak0t, hebat.. stady habis kitak.. bestnya buat persediaan  utk pesta benak.. welcome to sri aman kak abil.. “

” Wah bestlah.. saya org sri aman pun tk pernah meluncur.. dok di tepi tebingan sahaja tgk benak.. hebat lah kak abil.. “

Wah, memang hebat lah Abil. Abil sememangnya sangat berani dalam melakukan aktiviti las4k. Abil sangat berpuas hati kerana berjaya mengatasi rasa ketak0tannya dan ia merupakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Good job Abil.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabila Huda

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..