” Sedapnya suara Mak Leha, otai masih berb1sa. Merdu sungguh.. ” – Netizen

Liza Abdullah Kongsi Video Menyanyikan Lagu 4 Dar4. Wah Mak Leha, Lenggok Suara Tu, Gemersik Dan Merdu Sangat. Boleh Join Geg4r Vaganza Ni !!

Nama pelakon senior, Liza Abdullah cukup sinonim dengan watak Mak Leha dalam drama 7 Hari Mencintaiku. Sudah berbelas tahun menjadi anak seni, sudah berbagai watak dibawakan Liza. Hebat dalam menghayati semua watak yang diberikan menjadi salah satu faktor Liza mampu bertahan sehingga kini.

Umum mengetahui, Liza bermula sebagai penyanyi sebelum terkenal sebagai pelakon di era 80an dahulu. Antara lagu yang dinyanyikan Liza berjudul Samarinda yang membawakan genre pop etnik. Tidak hanya hebat dalam lakonan, Liza juga memiliki suara yang sedap didengar.

Hasil tinjauan kami di Instagram Liza, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Liza menyanyikan lagu hang4t masa kini, 4 Dara. Suara Liza yang masih lunak seperti dahulu menarik perhatian peminat. Bukan selalu dapat mendengar suara Liza menyanyi dan berkongsi untuk tontonan umum.

Dalam video berdurasi 4 minit ini turut kelihatan sahabat baik Liza, pelakon Anne Abdullah dan Haleeda bersama-sama menonton nyanyian Liza. Kalau sudah namanya penyanyi berbakat, bawa lagu apapun tetap merdu didengar lagi-lagi lagu lama zaman 90an.

Jom tonton video di bawah :

Alunan suara Liza ini memang merdu dan ianya meraih pujian ramai peminat. Walaupun sudah lebih 20 tahun men1nggalkan karier sebagai penyanyi, suaranya tetap mantap. Antara komen-komen mereka :

” Pandai berlakon pandai nyanyi, semua serba serbi pandai sebab tu i syggggggg and no 1.. Sedapnya suara kak Liza. Ya Allah… Merdunya suara kak Liza… Anugerah Allah buat kak Liza.. “

” Otai masih berbisa, Sedapnya suara. Bole on ni masok Geg4r Vaganza. Suara kak liza terbaik..  Rindu suara kak Liza. wow kak lizza otai masih berb1sa… mantappp.. ” 

” Bestlah mak Leha.. sedap nau suara Mak Leha. I love you mak leha, Suara Liza memang awesome dari dulu sampai sekarang.. “

” Suara yang merdu, masih padu suara kak liza. Suara mantap dari dulu sampai sekarang.. power.. “

” Sedap mcm dulu sora mak leha. Saya vote untuk gegar vaganza tahun depan.. mesti boleh menang.. Merdu sungguh.. “

” Amboii sedapnyaa kak. Lama tak dgr suara akak. Mungkin ramai yg bebaru ni tak tau kak lizza abdullah mmg menyanyi dulu.. “

” Ya Allah sedap suara kak lizza_abdullah. klu dah penyanyi memang penyanyi kak , rindu zaman mar4h2 syg dulu.. “

Suara Liza memang merdunya masih sama seperti dahulu dan mendayu-dayu lenggoknya. Peminat juga teruja mendengar suara Mak Leha. Apa pun, semoga Liza sentiasa success dalam kerjaya lakonannya dan hidup gembira di samping keluarga tersayang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Lizza Abdullah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..