” Pandainya Neyney ni dah macam profesor kecil.. ” – Netizen

Video Anak Nora Danish, Mohamed Neqayl Nedim Bermain Permainan V0lcano Raih Pujian Peminat. Minat Betul Dengan Lava, Dah Macam Geologist Ni Neyney. Part Nego Dengan Mommy Tu, Comel !!

Perkahwinan aktres cantik, Nora Danish bersama Nedim Nazri telahpun dikurniakan seorang anak lelaki bernama Mohamed Neqayl Nedim. Mesra dengan nama Neyney, si kecil ini kini sudahpun berusia 3 tahun.

Jika sebelum ini, Nedim ada berkongsikan video Neyney bercerita mengenai bagaimana lava terhasil dan gunung berap1. Neyney yang petah bercakap dalam bahasa Inggeris ini juga pandai mengaji dan mahir dalam pengiraan asas matematik.

Meninjau akaun Instagram Nora Danish, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Neyney ketika bermain permainan ‘ V0lcano and Erupt10n ‘. Cerita Nora, ini antara aktiviti yang dapat dilakukan oleh ibu bapa lain bersama anak sepanjang masa PKP.

Dalam video ini, Neyney nampak teruja membuat ‘ eksperimen ‘ dengan alatan yang tersedia dalam permainan ini. Panjang lebar Neyney berceloteh mengenai penghasilan lava, makin bijaklah hero cilik Nora ni.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Neyney ini telah mendapat banyak likes daripada peminat. Memang ramai yang teruja dengan cara Neyney bercerita dan antara komen-komen mereka :

” Pandainya Neyney, ni bukan clever dah tau. Ni genius, he’s just 3 years old gais. Neyney, next time show us about eartqu4ke.. “

” Smart boy, the youngest geologist. Ikut p0po dia ni. Petah betul Neyney, fasih English, knowledge pun superb lah.. “

” Ala so clever baby neyney. dulu kita umur macam ni tahu main pasir jer and dunno pasal larva whatever hehe. bud4k bijakk ni ger4m.. “

” Clever boy Neyney, aku tak boleh la bud4k bijak macam ni. Dengan rambut t0ncit tu, part tanya are you ready mommy tu cute betul.. “

” So bijaklah this boy, i think Neyney smart then me haha. Yakin betul dia bercerita pasal lava, v0lcano tu. Good experiments Neyney.. “

” Pandainya Neyney ni dah macam profesor kecil. Well done smart boy, ada ciri-ciri jadi geologist besar nanti ni. Soft spoken person macam mommy Nora jugak.. “

” Love this. he is enjoying his explanation as we enjoy listening to it. baru 3 tahun dah tahu macam-macam, belum pergi school lagi ni dah bijak neyney.. “

Bagus juga idea yang ditunjukkan oleh Nora ini. Dari tidak tahu mengenai lava dan volcano, peminat yang mendengar cerita Neyney ini juga dapat ilmu sedikit sebanyak gambaran berkenaan proses ini. Apa pun, semoga Neyney terus rajin meneroka dan jadi anak yang bijaksana selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nora Danish

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..