” Bagusnya dia boleh baca sampai habis.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Video Anaknya, Ardy Wira Belajar Mengaji Yang Mencur1 Perhatian Ramai. Wah Wira, Sudah Mengenal Huruf Dan Lancar Bacaannya. Terbaik !!

Semenjak lahir lagi, wajah anak sulung Betty Rahmad iaitu Ardy Wira telahpun menjadi perhatian ramai dan mempunyai peminatnya yang tersendiri. Wira juga dikenali peminat sebagai seorang kanak-kanak yang periang dan suka tersenyum.

Jika sebelum ini, Betty ada berkongsikan video pendek gelagat Wira mengaji bersama pengasuh khasnya, Teeha. Kali ini satu lagi video dimuatnaik dalam versi yang lebih panjang. Hasil tinjauan kami di Instagram Betty, gelagat Wira mengaji dengan tanda baris dua pula dipertontonkan.

Menurut Betty, mereka sengaja menyuruh Wira membaca huruf dengan tanda ini. Walaupun Teeha belum lagi mengajar Wira cara sebutan yang betul, namun Wira dapat membacanya dengan lancar sekali.

Bukan main laju dan yakin Wira membaca satu persatu huruf tersebut bermula dari Alif sehingga Yaa. Betty mengucapkan terima kasih untuk semua doa yang baik daripada peminat untuk si ciliknya ini serta berharap Wira selalu terang hati dalam menimba ilmu.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Wira mengaji ini membuatkan ramai peminat memujinya. Antara komen-komen peminat yang dapat dikongsikan :

” Pandai Wira, smart boy lah. Dia cepat tangk4p apa kakak Teeha ajar dia. Kusod to kakak Teeha sebab sangat sabar dalam mengajar dan mendidik Wira.. “

” Terang hatinya Wira ni, semoga membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat sayang. Hafiz muda insya Allah, aamin.. “

” Bijaknya Wira, baru 2 tahun dah kenal huruf. Alhamdulillah Wira did it, good job kesayangan mommy dan daddy. Semoga terus berusaha menambah ilmu.. “

” Sampai shim je dia dah menyandar like a b0ss haha. Pandainya wira ni, lancar je bacaannya. Bakal hafiz ni, membanggakan mommy dan daddy.. “

” Banyak sangat sampai dia tak sabar nak wassalamu. bijak sungguh auntie pun tak baca laju macam Wira, cemerlang lah Wira.. “

” Smart lil boy. AllahuAkbar Alhamdullillah, anak soleh penyejuk hati ni. Acik pun tump4ng seronok dan happy tgk wira good boy ni.. “

” Bagusnya dia boleh baca sampai habis, selalunya kanak-kanak ni tak boleh lelama mengadap sesuatu. Alhamdulillah Wira yang bijak dan hebat.. “

Alhamdulillah, peminat juga turut seronok melihat bacaan Wira ini. Semuanya dengan bantuan dan ajaran daripada Teeha dan Betty sendiri juga. Apa pun, semoga Wira sentiasa gembira dan jadi anak yang membanggakan kedua ibu bapa selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..