” L0st my words menitis air mata saya tengok video ni, sahabat sejati.. ” – Netizen

Video Hafiz Mahamad Membantu Sahabatnya Loh Buat Ramai Seb4k. Kasihnya Seorang Sahabat Yang Sukar Dicari !!

Mempunyai sahabat yang sentiasa ada di waktu sus4h dan senang sememangnya menjadi impian semua insan. Persahabatan yang terjalin semenjak kecil pastinya menjadi memori indah dan banyak kenangan serta janji-janji yang dipatri bersama.

Begitu jugalah kisah kehidupan usahawan terkenal Hafiz Mahamad. Hafiz yang sudah bergelar usahawan berjaya dan antara pengasas k0smetik jutawan berkongsi cerita mem1lukan berkenaan seorang sahabatnya di Instagram. Menerusi laman sosialnya itu, Hafiz bercerita mengenai sahabatnya Loh yang mengid4p str0ke.

Loh yang menetap di Kelantan adalah sahabat membesar Hafiz dan mereka ketika kecil dahulu sering mandi sungai bersama. Minggu lalu, Hafiz telahpun membelikan sahabatnya ini tiket penerbangan ke Kuala Lumpur dan terkej0tnya Hafiz melihat fizikal Loh yang kurus kering.

Loh kembali ke Kelantan setelah beberapa hari di Kuala Lumpur, namun keadaan menjadi semakin ter0k. Hafiz berkej4r ke Kelantan untuk membantu sahabatnya ini yang sudah tidak mampu untuk bangun sendiri ke hospital. Cara Hafiz menyiapkan dan mengangkat sahabatnya yang tidak berd4ya itu mengundang seb4k netizen.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke hospital Dia stroke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan Bila kesihatan dia terjejas, saya tktau dia stroke. Dia kata dia demam & kaki sakit. Saya call & suruh dia berhenti, kerja dengan saya je Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah terkejut. Badan kurus kering, kaki kiri lemah. Terinjit injit Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up hospital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung Saya call semalam, dia kata dh taktahan. Then saya decide pagi ni untuk terus fly Kelantan Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangis tapi tahan, pakaikan dia spender baju & angkat dia ke hospital Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap “Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni “Loh, aku pastikan kau sihat balik. Kau kerja dengan aku & kita berjuang sama sama” terus sihat loh!

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

Apa yang dilakukan Hafiz terhadap sahabatnya ini menyentuh hati peminat. Tidak kurang juga yang menitiskan airmata melihat perkongsian Hafiz ini. Antara komen-komen mereka :

” Berder4i air mata sy tgk. Semoga Allah mudahkan urusan abg hafiz dan kak Aina. Sahabat dalam sejuta. Bukan senang nk jumpa sahabat mcm abg hafiz ni.. “

” Sed1h sgt tgk video ni. sahabat yg sebenar2 nya mmg sukar dicari.. “

” Sahabat 1 dalam sejuta . Tahniahhh, anda telah melakukan yang terbaikkk utk sahabat anda.. “

” Menunjuk untuk memberi inspirasi, terima kasih. mengalir airmata melihat peng0rbanan. Kaya bukan dijadikan satu ukuran.. “

” Menang1s sy melihat peng0rbanan sorg shabat, smoga kalian diberi kesihatan kesenangan dunia akhir4t.. “

” L0st my words. Hanya Allah dapat membal4s segala jasa baik abang.. “

” Menitis air mata sy tgk video ni, sahabat sejati.. “

” Respect you so much abg Hafiz. Smoga Allah lindungi and permudahkan semuanya aamiinn ya Mujib.. “

” One in a million, mana nk cari sahabat mcm niee.. “

” MashAllah satu dlm sejuta sahabat mcm nie tgk2 je menitis air mata.. “

” Ya Allah terharu tngok, tak semua org boleh buat mcm abg hafiz buat.. “

Indahnya kehidupan apabila ada sahabat sejati yang sedia membantu di kala kesusahan. Satu dalam sejuta yang boleh dijadikan contoh untuk semua. Apa pun, didoakan semoga kawan Hafiz ini diberikan kesembuhan oleh Yang Esa. Semoga Hafiz dikurniakan rezeki melimp4h ruah dan mampu membantu lebih ramai insan lain di masa hadapan. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hafiz Mahamad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..