” Kreatif Hamzah, pandai dia pegang pen, comel sangat jari.. ” – Netizen

Hidayah Abam Kongsi Video Anaknya, Syed Uthman Hamzah Sedang Menc0nteng Lantai Menggunakan Marker Pen. Bertabah Lah Ibu, Habis Penuh Lantai Hamzah Lukis. Comel Je Hamzah Dengan Jari Yang Bamb4m Dan Pakai Seluar Terbalik !!

Ramai tak tahu anak yang suka menc0nteng ini sebenarnya anak yang cerdas dan bijak. Selain itu, menc0nteng dapat melatih kreatitiviti anak tersebut. Begitu yang dilakukan oleh Syed Uthman Hamzah, anak kepada Allahyarham Abam Bocey dan Nor Hidayah Mohd Ali atau lebih dikenali sebagai Hidayah Abam.

Meninjau ke laman Instagram milik Dayah, telah dikongsikan sebuah video di mana Hamzah sedang duduk sambil menc0nteng lantai rumahnya dengan menggunakan marker pen berwarna hitam. Hamzah yang mengenakan baju tidur dengan memakai seluar terbal1k kelihatan sangat kusyuk menc0nteng pada lantai mozek.

Hamzah dilihat menc0nteng keseluruhan lantai mozek yang kosong. Menerusi kapsyen tulisan Dayah, Dayah mengatakan bahawa whiteboard yang disediakan tidak cukup besar menyebabkan Hamzah menc0nteng lantai kerana lebih luas dan Hamzah dapat menc0nteng pada skala yang lebih besar.

Bagi kanak-kanak seusia Hamzah, menc0nteng adalah satu cara mengekspresikan diri mereka seluas-luasnya. Berbanding pada kertas atau whiteboard yang kecil, mereka akan berasa lebih bebas apabila melukis pada permukaan kanvas yang besar dan senang dilihat.

Jom tonton video di bawah :

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata peminat memuji kecerdasan serta cara Hamzah memegang marker pen. Selain itu ada yang mengatakan sel-sel otak Hamzah sedang berkembang dan Hamzah menunjukkan kreativiti. Antara komen-komen yang dit1nggalkan:

” Cara Hamzah konsentrasi menc0nteng tu.. Ada gaya seorang boss yg busy sign document2 penting atau gaya seorang guru pendidik yg khusyuk menulis ilmu.. “

” Hamzah slua tebal1k tu.. Budak pandai ni.. Tak cukup whiteboard smpai ke lantai hamzah c0nteng ye syg.. Jenuh la atuk kene lap.. Comel hamzah.. “

” Kreatif Hamzah.. Ibu jgn mar4h.. Nti akan rindu situasi ni bila Hamzah besar.. Dh mcm sain hamzah tulis.. Comel hamzah.. Nnt besar nk jd penulis lah tu.. “

” Comel je ngn seluar tbal1knye.. Ngn jari temb4m tu… bijak btol dia.. Tak pe… Hamzah tengah explore. Huhu.. Goodjob hamzah.. Bijak sgt anak bertuah ne.. “

” Hamzah mcm prektis sain autograf je.. pndi dia pgg pen.. Comel sangat jari.. Yg menulis tu.. Syed Hamzah nak jadi Cikgu nie…sayang dia tu.. “

” Amboi Hamzah.. Panjangnya whiteboard.. Comel je.. Papan tu tak cukup besar katanya.. Good job hamzah .. Bijak-bijak.. ┬áSel sel otak brhubung tu.. “

” Bertabah la.. Hamzah budak bijak nti lap yer dah habis tulis.. Cerdiknya.. dia cr sj mana ruang kosong untuk dia c0nteng.. Gigih dia menulis.. muka pun serius.. “

Memang nampak bijak Hamzah. Menc0nteng adalah satu cara untuk memupuk suka membaca dan menulis juga cintakan buku dan ilmu. Bagusnya Dayah kerana menggalakkan Hamzah meneroka dan memberi peluang mencipta potensi diri. Semoga Hamzah berjaya di dunia dan di akh1rat.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah_Abam

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..