” Alhamdulillah terharu tengok, hebat anak ini.. ” – Netizen

Norman Hakim Kongsi Video Pemberian Tidak Disangka Daripada Anak Terunanya, Danish Hakim. Bagusnya Danish, Walaupun Masih Bersekolah Sudah Ada Rasa Tanggungjawab Pada Ibu Bapa. Terbaiklah Danish !!

Meninjau akaun Instagram Norman Hakim, telah dikongsikan video dan gambar yang memaparkan perbualannya bersama anak lelaki sulungnya, Danish Hakim. Norman yang berada di dalam kereta, manakala Danish berdiri di luar pintu kereta sambil bercakap dengan bapanya ini.

Danish dilihat menghulurkan sekeping sampul yang mengandungi sejumlah wang untuk Norman. Tulis Norman, dia sendiri tidak pernah meminta untuk diberikan wang namun Danish sendiri memberikannya. Norman juga berkongsi bahawa Norman tidak pernah mengajar untuk anak-anak memberi wang kepada ibu bapa.

Namun anak-anak memerhatikan daripada tingkah laku ibu bapa terhadap orang tua mereka. Bagi pengikut Norman pastinya tahu bagaimana cara Norman melayani dan memudahkan kedua ibu bapanya di kampung. Anak ini ibarat kain putih, ibu bapalah yang mencorakkannya dan ibu bapa adalah role model untuk anak-anak.

Danish juga mengatakan bahawa rezekinya semakin bertambah apabila dia memberikan wang belanja untuk ibu bapa. Pemberiannya cuma sedikit tapi pulangannya berlipat ganda. Danish juga turut memberikan wang belanja untuk mamanya, Abby Abadi.

Jom tonton video di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Perkongsian Norman ini menerima berbagai respon daripada peminat. Rata-ratanya memuji sikap Danish dan cara asuhan Norman. Antara komen-komen mereka :

” G1l4 tak banyak rm200 tu hahahah. dia tk0t ayah dia ckp skit sgt kot tp terbaik sgt ayah dia ckp jumlah tak penting, yg penting ingatan.. “

” Alhamdulillah.. Betul jumlah tak penting . Yang penting keikhlasan. Sy pun percaya mcm Danish ckp miracle tu.. Mmg miracle sgt. Wlupun kita bagi jumlah dia kecik, alhamdulillah rezeki slps tu wlupun tak byk tapi berkat alhmdulillah.. Cukup dan puas.. “

” Alhamdulillah suka tgk cara abby n norman ni wlau dh berp1sah tp ank2 smua sntiasa igt mama n papa dorang. hasil didikn yg baik, sejuk hati ayah dan ibu.. “

” Anak soleh dari ajaran ibu bapanya, Alhamdulillah… ank yg baik, semoga d berkati dunia akhirat. mata masuk habuk kejap akak kat sini.. “

” Woww, hebat anak ini. Alhamdulillah, semoga semua anak lelaki di Malaysia ni sebegini akhlaknya…Amin. Kasih syg anak- bapa yg menyejukkan hati sesiapa melihat.. “

” Masya Allah… Semoga jd ank yg soleh danish… T0uching btul bila tgk ank2 muda pn tak lupa pd parent. Anak yg baik, ibubapa yg hebat mendidik anak2 . Alhamdulillah.. “

” Alhamdulillah.. terharu tgk.. teringat dulu2 bg arw4h mak dan abah duit gaji. Walaupun sedikit.. dpt tgk muka happy diorg rasa puas sangat.. “

” Anak yg baik, ingat orang tua. Bagi tak kira byk sikit jnji ingatan ikhlas.. balas jasa dh cukup untuk ticket ke syurga… aamiin.. “

Betul kata orang, kepimpinan melalui teladan. Sebagaimana Norman meyantuni ibunya, begitulah juga Danish mula mengikuti jejak papanya itu. Semoga Danish sentiasa success dalam pelajaran, dipermudahkan segala rezeki dan menjadi anak yang soleh.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Norman Hakim

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..