” Alolo comel bertatih, seronok la tu dah boleh jalan.. ” – Netizen

Video Anak Amyra Rosli, Ayra Aryssa Bertatih Berjalan Yang Penuh Keceriaan. Seronok Sangat Aryssa Bila Dapat Melangkah Tu. Comel Betul !!

Mengikut kajian, kebanyakan bayi akan mula berdiri sambil berpegang pada sesuatu di antara usia enam sehingga 10 bulan. Bermula dari situ, bayi akan mula membuat langkah pertama mereka. Ada bayi yang berjalan awal dan ada juga yang lambat, semuanya bergantung kepada keyakinan dan keberanian si kecil.

Meninjau akaun Instagram anak perempuan Amyra Rosli, Ayra Aryssa telah dikongsikan satu video terkini Aryssa. Pada usianya yang sudahpun 11 bulan, Aryssa kini sedang berlatih berjalan dan bertatih langkah demi langkah. Walaupun ini sudahpun anak kedua Amyra, namun keterujaan apabila melihat Aryssa berdiri untuk berjalan masih dirasai.

Aryssa yang berdiri dengan membuka kakinya luas mula melangkah. Gelagatnya yang ingin duduk segera ditegur Amyra supaya bangun. Amyra dan Amar juga menyanyikan lagu supaya Aryssa lebih bersemangat untuk terus melangkah. Aryssa juga turut bertepuk tangan dan ketawa apabila berjaya membuat langkah pertamanya.

Dengan muka tersenyum-senyumnya, Aryssa terus melangkah menuju ke arah Amyra. Wah adik sudah pandai berjalan, bertambah las4k lah Aryssa selepas ini yer. Comel jer Aryssa tersengih dapat berjalan ke ibunya.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Aryssa bertatih berjalan ini mendapat respon daripada peminat. Ada juga yang menyangka itu Anaqi ketika kecil kerana nampak sama. Antara komen-komen mereka :

” Ehh ingatkan abang dia time kecik. Comelnya.. Bila senyum sama hab1s muka abang Anaqi¬† dia.. “

” Eh ingatkan Anaqi masa kecik hahah sama betul. Alolo, clever girl lah ayra aryssa.. “

” Alolo comel bertatih, seronok la tu dah boleh jalan. Ee clever girl Aryssa, ger4m tengok. Cute sangat lah gelak tu.. “

Bukan main seronok lagi Aryssa, senyum juga tidak lekang daripada mulutnya itu. Untuk makluman, akaun Instagram Aryssa kini sudahpun diikuti seramai 155 ribu pengikut. Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi Aryssa bakal berusia setahun.

Pastinya selepas ini, Aryssa semakin banyak kaki dan berjalan ke sana ke mari. Apa pun, perkembangan yang bagus dan cepat untuk Aryssa. Semoga Aryssa membesar dengan sihat selalu, menjadi anak yang solehah dan gembira bersama keluarga tersayang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ayra Aryssa, IG Amyra Rosli

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..