Connect with us

Artis / Selebriti

” Aku nangis lagi terok daripada Hattan masa tengok video ni.. ” – Komen Netizen

Video Dato’ Hattan Menemani Anak Kepada Arwah Adiknya, Mikael Mengambil Result SPM Buat Warganet Sebak. Tak Pernah Tengok Dato’ Hattan Menangis Macam Ni. Kalau Lah Arwah Adik Masih Ada, Tentu Bangga Dengan Kejayaan Mikael. Touching Sangat !!

Hari ini 27 Mei 2024 keputusan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM ) bagi pelajar sesi 2023 telah pun diketahui. Pelbagai reaksi dapat dilihat di setiap sekolah. Ramai yang menangis kegembiraan atas keputusan yang tidak dijangka lebih-lebih lagi para ibu bapa dan penjaga.

Meninjau perkongsian di akaun Tiktok Xtra, telah dikongsikan satu video yang memaparkan suasana ketika Dato’ Hattan menemani anak saudaranya, Mikael untuk mengambil keputusan SPM di sekolah. Untuk makluman, Mikael adalah anak kepada arwah adik Dato’ Hattan iaitu Hatta.

Walaupun kegembiraan kerana Mikael memperoleh keputusan yang cemerlang, Dato’ Hattan tidak dapat menyembunyikan kesedihannya. Kata Dato’ Hattan, seandainya adiknya masih hidup, tentu adiknya itu akan bangga dengan pencapaian yang diperolehi oleh Mikael.

Belum pernah warganet melihat Dato’ Hattan menangis seperti hari ini. Ini adalah sisi lain Dato’ Hattan yang terselindung di sebalik sifat tegas dan garangnya itu. Dato’ Hattan sebenarnya seorang yang penyayang dan bapa saudara yang sangat bertanggungjawab kepada Mikael.

Jom tonton video di bawah :

@xtra_my

Sebak min tengok 😢 Apa pun tahniah Mikael 😊👍🏼 #fyp #xtra #hattan #anak #arwahadik #spm #straightA #beritaditiktok #sembangentertainment

♬ original sound – XTRA – XTRA

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah pun meraih lebih 46 ribu tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Payah nak nampak Dato Hattan ni menangis.. Bagus dato Hattan kerana menjadi pakcik yang bertanggungjawab. dia tunaikan tanggungjawab dia. tak semua orang buat macam tu.. ”

” Dia tiada ayah tapi ada pakcik yang bertanggungjawab. Yang ada untuk peluk dia waktu dia memerlukan.. ”

” Dia rindu adik dia tu. Dato hattan memang rapat dengan arwah Hatta. Balik Pilah mesti selalu nampak mereka dengan family.. ”

” Sedih sebab sepatutnya adik dia kena ada time tengok anak dia berjaya. Aku pulak yang banjir air mata tengok dato hattan menangis macam tu.. moment yang mikael tak akan lupakan sampai bila-bila.. ”

” Beruntung kau dik sekurangnya pakcik awak jaga awak selpas bergelar anak yatim.. pakcik akak dluu buat tk thuu jee pasal ktrg.. ”

” Aku nangis lagi terok daripada hattan mase tgk video ni. Sisi lain dato Hattan yang orang tak tahu. ini baru waris yg betul2 memikul.. tanggungjawab sebagai seorg bapa saudara.. ”

” Aku ok lagi masa dia sebak sebut nama arwah adik dia.. part lagu tu.. auto bergenang.. Tahniah Adik Mikail, berkaca mata den tengok. Terbaik hattan , ambik tanggungjawab bapanya.. ”

Warganet yang melihat aksi Dato’ Hattan dan Mikael ini turut sama menitik air mata. Seorang bapa saudara yang mengalas tanggungjawab sebagai bapa setelah pemergian adik tersayang. Tahniah Mikael atas kejayaan ini dan semoga terus maju jaya serta berjaya dunia dan akhirat.

Silakan SHARE..

Sumber :  Tiktok Xtra, IG Dato Hattan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT