” Ni video kita masa tahun 1999, naib juara Bintang Kecil dah.. ” – Shila Amzah

Video Thr0wback Shila Amzah Ketika Berusia 9 Tahun Raih Perhatian Ramai. Wah, Kecil-Kecil Dah Comel Dan Berbakat !!

Meninjau ke akaun Instagram Shila Amzah, perkongsian terbaru Shila telah meraih perhatian ramai. Shila telah memuatnaik sebuah video thr0wback pada tahun 1999 di mana Shila telah menjadi naib johan dalam pertandingan Bintang Kecil.

Video yang berdurasi beberapa saat itu memaparkan Shila sedang menerima hadiah dan trofi kemenangannya. Pada ketika itu, Shila baru berusia 9 tahun dan nampak comel dengan memakai gaun dan rambutnya diikat sanggul.

Shila sememangnya sejak kecil lagi sudah mempunyai bakat dalam bidang nyanyian. Pada masa itu nama Shila lebih dikenali dengan gelaran Shila Tekno. Namun dengan mengikut arus perubahan, Shila kini lebih dikenali dengan nama Shila Amzah.

Sehingga artikel ini ditulis, perkongsian video ini telah menerima lebih daripada 5 ribu tanda suka sejak ia dimuatnaik. Shila sememangnya sejak kecil lagi sudah terdedah dengan dunia seni kerana banyak mengikuti bapanya yang merupakan seorang penyanyi, ND Lala.

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang kembali mengimbau memori lagu-lagu popular Shila yang dulu. Antara komen-komen yang diberikan :

” 9 tahun kan masa ni ? zaman adik Shahila pastu jadi Shila Tekno kan ? umur kta sma.. so time nie kau 9 tahun persamaan darjah 3 .. “

” Comelnyaaa.. Zaman shilatechno.. dlm byk² lagu shila ni.. aku paling suka lagu “yang teristimewa” dulu aku suka shila ni.. jat0h hati gak la dulu.. “

” Ade tak video nyanyian masa ni ? siapa juara ? di sarawak eh time tu ? Saya peminat setia shila amzah dari dulu hingga kini.. “

” Agak-agaknya siapalah juara masa tu.. saya baru darjah 1 masa ni.. tahniah kak shila, comel sangat.. “

” Kte start kenal and minat sis shahilaamzah dr bintang kecil ni lah tauu.. favourite and touching betul nyanyi lagu “ ibuuuu.. engkaulahh ratu hatikuuu” .. “

” Memang suka suara and lagu2, teringat plak “ kau yang teristimewa” catchy one, hehe memori zaman kecik2 hehe proud of u sis, for the one who u’ve become.. “

” Saya baru jumpa dunia tahun ni.. Ingat seth pakai gaon tadi.. haha.. alah, comelnya.. masa ni umur 9 tahun ke.. “

Bakat nyanyian Shila sememangnya diwarisi daripada bapanya. Semoga Shila Amzah terus berjaya dalam kerjaya seni dan terus menghiburkan peminat dengan lagu-lagu Shila yang merdu. All the best buat Shila Amzah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shila Amzah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..