” Macam muka Haqem Rusli masa Kacak senyum.. ” – Netizen

Dato’ Seri Dr Hajah Vida Kongsi Video Anaknya, Kacak Memasak Di Dapur Raih Perhatian Ramai. Wah, Rajin Anak Teruna Seorang Ni !!

Jarang melihat anak lelaki ke dapur untuk memasak namun hasil tinjauan di akaun Instagram ahli perniagaan terkemuka di Malaysia, Dato’ Seri Vida (DSV) telah memuatnaik perkongsian video yang memaparkan anak lelakinya, Muhammad Eric Zaquan atau mesranya dipanggil Kacak sedang duduk di ruangan dapur rumahnya.

Video panjang itu memaparkan Kacak yang sedang menggunakan dapur rumahnya untuk memasak. Ketika memasak, Dato’ Vida juga berada di samping kacak melihat gelagat anaknya yang menggoreng keropok lekor. Kedengaran Dato’ Vida juga memuji Kacak pandai memasak.

Selain itu, Dato’ Vida juga menanyakan soalan mengapa Kacak minat memasak. Disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Kacak menjawab dirinya b0san ketika musim ini. Gaya Kacak memegang sudip dan memegang kuali pun kelihatan tidak kekok. Pandai dan rajin betul Kacak.

Bukan itu sahaja, aksi Kacak yang memasak sendiri ini tidak menyusahkan orang nak makan sendiri. Sekejap sahaja masa berlalu, Kacak kini semakin membesar dan sudah menjada anak teruna. Kelihatan kumis di wajah Kacak, nampak semakin dewasa dan handsome.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

Pastinya ramai yang tahu Kacak memang seorang ringan tulang dan video yang dikongsikan ini berjaya mendapat pujian yang positif daripada ramai orang. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

” Cak masak2.. Pot0ng la rambut tue kacakkk oiii.. aku pulak yg r1mas tgk nye haaa.. Lelaki idaman para wanita kalau suka macam masak kacak ni.. “

” Rajin anak teruna sorang ni.. ptong rambut kacak tu bagi kemas n kacak.. ni tutup mata dah..  tak bsikat plk.. Kacak memang rajin ke dapur.. untung isteri dia nanti.. ” 

” Dato, mintak la kacak buat content masak dlm ig ke.. mana tau kacak ada talent jadi chef celebrity.. sikat rambut sikit kacak oi.. Anak DSV semua baik2.. Bagus kacak pandai masak.. Nanti masak mcm2 resepi ye.. “

” Kacak dah tumbuh kumis, nmpak dewasa dan hensom.. Pandai kacak.. Tak nak susahkan mama dngan Bibik.. Sedap erm kepok geteyyy.. juruh je anak teruna dato.. “

” Ya Allah panda nyo la kacak goreng kepok.. utong seksok bini kacak.. reknge tange masuk dpo.. Lelaki Mmg pandai masak tp bersep4h dapur.. Bagus kacak buat sendri.. pandai Dato didik anak berdikari.. “

” Pandai dah cak masak cakk.. Macam muka haqem rusli kacak senyum.. Memasak ni best tapi mengemas lepas masak tu yang mal4s sikit.. Suai ngan namo memang kacak betul.. “

” Next time cek4k rambut bila masak ye cakkk.. Hensem anak dato srivida.. Klau kami di palembang.. itu nama nya empek empek.. Alhamdulillah rajin kacak.. “

” Dato pun pakai minyak sawit ye.. ingatkan dato pakai minyak canola ke minyak jagong ke minyak zaitun ke… minyak sawit juga pilihan Dato.. terbaik.. cak potong rmbut mst nmpk kemas.. “

” Bila tenguk kacak teringat anak bujang saya kt asrama.. rinduuu.. Alhamdulillah ada anak bujang suka masak.. Saya tak pandai goreng  goreng tak0t la kena minyak pan4s good job la awak kacak pandai.. “

Meski pun menyandang status anak kepada usahawan, kacak masih lagi terlihat berdikari dan matang tanpa menyusahkan bibik dan mamanya. Apa-apa pun kami di Berita Kopak mendoakan semoga Kacak diurniakan kejayaan dunia akhirat dan sentiasa dalam kebahagiaan.

Silakan SHARE..

Sumber : datoserivida

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan.