” Kita ajar dia, dia ajar kita balik.. ” – Bell Ngasri

Bell Ngasri Kongsi Video Mengajar Anaknya Belajar Mengeja Dan Membaca. Ishh Lain Dieja, Lain Pula Yang Disebut. Terkena Ayahnya, Haha !!

Memandangkan semua sekolah masih lagi ditutup dek kerana wab4k C0v1d-19, semua pelajar baik sekolah menengah mahupun sekolah rendah belajar secara dalam talian sahaja bersama guru masing-masing bagi meneruskan pembelajaran.

Sebagai ibu bapa, pembelajaran anak antara yang penting dan dititikberatkan. Tidak hanya bergantung harap sepenuhnya kepada para guru, ibu bapa juga perlu memainkan peranan dan membantu dalam memastikan anak-anak dapat memahami apa yang diajar oleh guru.

Begitu juga yang dilakukan oleh pelakon dan pelawak, Bell Ngasri. Meninjau akaun Instagram Bell, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Bell sedang mengajar anak perempuannya mengeja perkataan mudah.

Tertera dibuku itu perkataan yang dieja Bell adalah api. Menyebut huruf a dan ejaan pi, Bell menyuruh anaknya itu menyebut perkataan yang dieja. Namun lain jadinya apabila anak Bell bukan menyebut api tetapi fire.

Jom tonton video di bawah :

Gaya Bell mengajar anaknya ini telah mencuit hati ramai peminat. Alahai pandai si kecil, lain dieja lain pula disebut, terus cab0t lari. Antara komen-komen peminat :

” Mengajar pun muka dah lawak, bell bell. Kalu jd cikgu msti ank murid salu ceria. Tak yah ckap tgk muka je da nk gelak da bell.. “

” Terbaik abang Bark0ba, ada bunyi Among Us tu bang haha. Saat begini tak dapat diulang lagi.. Menjadi kenangan pd si anak.. “

” Muka tak boleh blah langsung haha. Ngajar pun kelakar, sekali anak dia speaking la haha. Tahniah bell dah jadi guru.. Mcm ajar adik la bell.. “

” Hang tengah ngaja ke hang tengah buat lawak ni Bell haha. Amik kau terus dia cakap Fire.. Bagusnya takde lak ayahnya jd singa jant4n.. “

” Alahai yang mengajarnya. Comel jer bell mengajar, sekali fire disebutnya anak. Terus lari Naruto anak dia haha.. “

” Ambik kau terus dia cakap Fire. Selalu Bell melawak, sekarang dia yang kena haha. Kita dulu pun semua macam ni mula-mula dulu.. “

Ad0h adik, jauh betul bunyinya api dengan fire haha. Mujur ayahnya penyabar, sampai tergelak mamanya mendengar si kecil menyebut perkataan tersebut. Apa pun, bagus Bell meluangkan masa mengajar sebegini dan semoga anak-anak Bell berjaya dalam pelajaran mereka.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Bell Ngasri

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..