” Kelakar betul semua anak murid, mengekek aku gelak.. ” – Netizen

Kelas Online Bahasa Arab  Dai Syed Bersama Erma Fatima, Nabila Huda Dan Liza Abdullah Buat Ramai Yang Menonton Terhibur. Kelakar Dengar Soalan Anak-Anak Murid !!

Sedia umum tahu bahawa pendakwah bebas, Dai Syed sekarang ini sering mengadakan kelas belajar Bahasa Arab secara online untuk rakan-rakan artis dan turut memuat naik video mereka belajar di laman media sosial.

Terbaru, meninjau di akaun Instagram milik pengarah drama, Erma Fatima telah berkongsi video terbaru dia bersama rakan artis lain iaitu Nabila Huda dan Liza Abdullah sedang belajar bahasa Arab bersama Dai Syed secara online.

Perkongsian video yang berdurasi 1 jam lebih tersebut telah mendapat perhatian warganet. Ada yang menyatakan bahawa menonton perkongsian video kelas online oleh Erma ini sangat seronok dan memuji akan cara mudah Dai Syed mengajar bahasa Arab.

Hingga kini, video Erma itu telah ditonton sebanyak 23,621 ribu tontonan sejak ia dimuat naik ke Instagram. Alahai pelbagai soalan yang diajukan anak-anak murid kepada guru, nasib cikgu ‘satu ‘kepala’ dengan anak-anak murid.

Tonton perkongsian video tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, ramai yang turut terhibur dengan telatah mereka berempat ini. Antara komen-komen menarik adalah :

” Mmg best class bahasa Arab smlm combination terbaik s4kit perut terus masuk kepala sgl yg belajar smlm.. “

” Kelakar betul semua anak murid, mengekek aku gelak. Sambil terhibur, ilmu pun dapat. Memang terbaik lah.. “

” Semangat betul tengok Kak Liza menulis, hehe. Abil pun kelakar. Semoga ilmu yang dikongsikan ini dapat ramai yang boleh belajar.. “

” Looking forwards next class mmg best time PKP PKPD segala PKP lh utk h1langkan str3ss . Good primad0na Erma Fatima luv it.. “

” Saya baru tengok,  s4kit perut gelak. Dapat ilmu sambil gelak pec4h perut. Nanti share lagi kak Erma video belajar bahasa Arab ni.. “

” Salam, Makcun biasanya cikgu yg menunggu anak murid, anak murid sekarang ni nak4l-nak4l lah, haha.. “

” Ada anak murid baru lah, video yang dinantikan. Tq Erma, memang terhibur tau tengok video ni, riang hidup, haha.. “

Walau apa pun, memang terbaik lah. Kami dari Berita Kopak mengucapkan tahniah buat Erma dan Nabila kerana sentiasa ingin menambah ilmu dan video yang dikongsikan ini memang sangat bermanfaat kepada semua.

Silakan SHARE…

Sumber : IG Erma Fatima

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..