” Ini rahsia, saya pernah nak bagi dia duit amount yang agak besar tapi.. ” – Dato’ Aliff Syukri

Dato’ Aliff Syukri Kongsi Cerita Mengenai Ustaz Ebit Lew Dan Ded4h Sikap Ustaz Ebit Yang Ramai Orang Tak Tahu !!

Baru-baru ini tular di semua media tentang pendakwah bebas yang disegani ramai, Ustaz Ebit Lew dipanggil pihak berkuasa untuk memberi keterangan berkenaan isu beliau dikatakan melangg4r arahan perintah kawalan pergerakan. Ini berikutan Ustaz Ebit Lew memberikan sumbangan kepada institusi dan golongan kurang berkemampuan yang terjejas dengan situasi sekarang.

Tiada siapa menyangka, kerja amal yang dilakukannya ini bakal menjadi isu besar. Tiada lain niatnya hanya untuk membantu demi kerana Allah, namun semuanya sudah pun terjadi. Kini Ustaz Ebit dinasihatkan untuk tidak lagi membuat bantuan semasa PKP dan diminta untuk terus berada di rumah.

Rata-rata orang awam termasuk golongan selebriti menyel4r tindakan pihak yang ir1 hati dan membuat laporan terhadap Ustaz Ebit ini. Dek kerana khabar ang1n yang kurang enak tentang Ustaz Ebit Lew ini membuatkan jutawan kosmetik terkenal, Dato’ Aliff Syukri terpanggil untuk turut sama menceritakan apa yang orang luar tidak tahu tentang keperibadian Ustaz Ebit Lew ini.

Menerusi Channel Youtube TV Telajak Laris, Dato’ Aliff Syukri telah berkongsikan satu video yang memaparkan beliau menceritakan tentang perihal murni Ustaz Ebit Lew. Tidak ramai yang tahu tentang kegiatan yang pernah dilakukan bersama oleh beliau bersama Ustaz Ebit. Dan akhirnya Dato’ Aliff memb0ngkar cerita tentang pemberian wang kepada Ustaz Ebit namun ditol4k secara baik olehnya.

Rata-rata netizen terharu dengan pendedahan Dato’ Aliff Syukri ini. Antara komen-komen netizen :

” Alhamdullilah ada hikmah di sebaliknya semua orang boleh menilaikanya.. “

” Ustaz tu orang baik hati saya cukup sed1h bila dia orang kecikkan hati nya.. “

” Terbaik dato’ alhamdulillah.. “

” Moga dimudahkan urusan ustaz dan dato’.. “

” Nice Dato’ … Sama kita perbaiki diri.. “

” Exactly indeed..Orang kita tak semua tak habis-habis dengan sifat dengk1 dengan orang lain.. Kan senang sibuk je diri masing-masing daripada sibuk orang lain.. Sibuk dengan perbaiki diri, memajukan diri.. Keep healthy, stay safe dato’.. “

Hanya Allah mengetahui segalanya. Samada baik atau bur0k pun sesuatu perbuatan itu segalanya dicatat. Segala di dunia hanyalah sementara, akhirat berkekalan jua. Buat ustaz Ebit Lew, jangan sesekali berput0s asa kerana Allah sayangkan ustaz.

Moga segala kebaikan ustaz diangkat darjatnya oleh Allah Taala. Kami di Berita Kopak mendoakan segalanya dipermudahkan. Aamin

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Aliff Syukri, IG Ebit Lew, Youtube Channel TV Terlajak Laris by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..