” Heartbre4king lul0h hati tengok si kecik tu.. “

Video Dato’ Fazley Yaakob Bertemu Anak Dan Isteri Setibanya Dari Singapura Buat Netizen Tersent0h. Reaksi Ellie Paling Menyay4t Hati. Kes1an Sangat !!

Nama Dato’ Fazley Yaakob bukan nama asing. Dilahirkan pada 18 April 1978 di Seremban Negeri Sembilan. Terkenal sebagai penyanyi, pakar motivasi dan Chef, namanya mula dikenali setelah lagu nyanyiannya berjudul Asmara Ini menjadi siulan ramai pada tahun 2001.

Sudahpun menjadi suami kepada wanita pilihan hatinya bernama Azrene Soraya Abdul Aziz, beliau sudahpun dikurniakan 4 orang cahayamata yang diberi nama Ahmad Fariedz Shah, Ahmad Fieradz Shah, Ahmad Firudz Shah dan Alayna Selma.

Hubungan akrab Dato Fazley bersama anak-anaknya sering dikongsikan di akaun sosialnya. Tidak hanya yang paling kecil malahan hingga anak pertamanya Payish juga semuanya amat manja dengan Dato Fazley. Saling bercerita hal seharian dan berpelukan setiap hari membuatkan anak-anak ini amat rapat bersama didanya itu.

Menerusi akaun Instagram, Dato Fazley Yaakob telah berkongsikan satu video rakaman ketika beliau baru tiba dari Singapura petang semalam. Gelagat dan aksi anak-anaknya melihat kepulangan ayahnya ini buat netizen tersent0h hati. Apatah lagi bila tidak mampu bersentuhan dan hanya melihat dari jarak jauh. Raung4n Ellie paling menyay4 hati !

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Saya sampai KL semalam petang selepas drive seorang diri dari #Singapore. Sampai depan rumah semua anak2 meluru nak peluk tapi saya tak bagi. Saya masih kena self #Quarantine selama 14 hari. Bermakna duduk jauh dari keluarga dan bukan di rumah yang sama. @elliefazley dan @fierudzfazley masih terlalu kecil untuk faham kenapa mereka tak boleh peluk saya, mereka hanya mampu menangis dan mengungkap “Nak hug didaaaa!” Abang2nya mereka @fariedzfazley dan @fieradzfazley lebih faham sedikit walaupun masing2 tetap sedih . Cuma saya sendiri bergenang juga airmata apabila melihat isteri saya @azrene_ahmad turut menangis melihatkan anak2 yang rindukan saya, ibu saya @rsd.umi juga nyatakan “sedihnya kita hanya jumpa macam ni”, adik bongsu saya @nadyaakob juga bergenang airmatanya. Allahuakbar sebak sangat rasanya.. Apakan daya, saya harus laksanakan apa yang terbaik demi keselamatan keluarga tercinta. Buat anak anak dida, “Wait for me ok, I will be home in 14 more days ok! I love you all and miss all of you so very much!” 😭😭😭

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Rata-rata netizen sayu melihat kesedih4n Dato Fazley sekeluarga ini. Antara komen-komen netizen :

” Haih.. Te4red up man. Take care.. “

” Sabaq na.. Moga semua kembali pulih seperti sediakala.. Aduiiii i cannot la.. Sak1t dada ni tengok anak-anak macam tu.. “

” Alahai si4nnya the kids.. “

” Sed1h jua I tengok. Tapi semua ni buat demi keluarga yang tersayang. So berbaloi.. “

” Sudah biasa saling berpelukkan .. Allahuakbar.. Kesiannyaa.. “

” Heartbre4k1ng lul0h hati tengok si kecik tu.. “

” Sed1h pulak rasa… Macam tengok jejak kasih.. “

” Sooo touched.. May Allah bless you and family… Idola.. “

Allahu sayunya tengok air mata Azrene. Betapa dia juga perlu kuat di hadapan anak-anak. Tangisan Ellie lagi menambah sayu. Moga segera wab4k C0v1d-19 ini berlalu. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Dato Fazley dijauhkan dari sebarang bah4ya dan moga terus kuat demi keluarga tersayang. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Fazley Yaakob by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..