” Bila Dida nak balik ? Tak dapat peluk dapat tengok muka pun jadilah.. “

Video Dato’ Fazley Yaakob Menjenguk Anak-Anaknya Yang Kerinduan Buat Ramai Seb4k. Part Ellie Meraung Dan Merayu Sump4h Menitis Air Mata. Kes1an Ellie !!

Penyanyi ini pernah popular dengan lagu Asmara Ini. Kepopularitinya benar-benar melonjak naik apabila lagu ini menjadi siulan dan sering diputarkan di corong-corong radio. Siapa lagi jika bukan Dato’ Fazley Yaakob. Tidak hanya dikenali sebagai seorang penyanyi, beliau juga aktif sebagai pakar motivasi dan chef selebriti.

Mempunyai sebuah restoran dengan nama the minang. Menamatkan zaman bujangnya dengan menikahi Azrene Soraya pada tahun 2007, yang mana merupakan anak kepada Datin Seri Rosmah Mansur. Pasti ramai masih mengingati ketika Dato’ Fazley mengumumkan pernikahannya, banyak hati yang kecew4 apabila jejaka idaman Malaya ini bakal jadi milik orang.

Kacak dan soft spoken menjadi tarikan pada Dato’ Fazley ini. Kini sudah 13 tahun mereka melayari alam rumahtangga. Penuh kebahagiaan dan tidak pernah mendengar berita-berita tidak baik tentang rumahtangga mereka. Sehingga kini Dato Fazley sudahpun dikurniakan 4 orang cahayamata yang diberi nama Ahmad Fariedz Shah ( Payish ) , Ahmad Fieradz Shah ( Piyash ) , Ahmad Firudz Shah ( Piyush ) dan Alayna Selma ( Ellie ).

Menerusi akaun Instagram, Dato Fazley telah berkongsikan satu video beliau pulang sebentar ke rumah untuk melihat anak-anaknya. Dek kerana masih dalam tempoh kuarant1n, mereka masih tidak dapat berpelukan dan ini membuatkan Ellie mera0ng lebih ter0k dari pertemuan pertama mereka. Alahai Ellie sed1h pulak !

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Anak2 tanya “Bila Dida nak balik? Tak dapat peluk dapat tengok muka pun jadilah!” Saya pun baliklah kejap, tapi masih maintain jarak dan langsung tak sentuh atau peluk. Anak2 tetap rindu dan saya tetap tersiksa. Yang paling kesian puteri bongsu saya, “Dida tak boleh balik! Dida kena dukung adik! Dida belum peluk adik so Dida jangan lah balik please!” . Semua orang tanya saya “Macam mana kau tahan?” Jawapannya “Memang saya tak tahan, tapi demi kasih sayang saya pada family, saya kena habiskan #SelfQuarantine saya 14 hari sebab baru balik dari #Singapore selepas 2 minggu di sana untuk kerja” . Airmata saya tetap bergenang tengok anak2, terutama yang kecik tu @elliefazley yang belum faham kenapa saya tak balik2 dan kenapa saya tak peluk dia. “Adik nak dida!! Adik nak Didaaa!” Sedangkan sebelum ni hari2 tidur bersama, bangun pagi pulak saya bawak dalam kerete pusing2 taman. Tunggu Dida balik ok anak2 Dida, Dida miss you so much! 😭😭😭

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Rata-rata netizen seb4k melihat tang1san Ellie itu. Antara komen-komen netizen :

” Alahaii.. Kesian.. “

” Allahuakbar sedihnya tengok anak-anak rindukan didanya.. “

” Dengan kita-kita pon sekali nangis.. “

” Allahu. Lul0h hati tengok ellie. Semoga membesar dengan sihat sayang.. “

” Sed1hnya tengok…. “

” Saya yang tengok pun nang1s.. Saya tahu rindunya nak peluk anak lagi la depan mata je.. “

” Per1tnya…. Turut bersed1h… Depan mata lagi… Princess nak didanya tapi tak dapat.. “

Betul-betul masuk habuk mata tengok r4ungan Ellie ni. Lagi sayu bila ayat merayunya keluar tak beri Dida balik. Allahhu, hanya Allah mengetahui yang sebaiknya. Moga cepat masa kuarantin Dato Fazley berlalu dan dapat kembali bersama keluarga seperti biasa.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Fazley Yaakob by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..