“ Gaya tu dah pro, sampai menyemb4m muka dekat dough tu haha.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Video Anaknya, Ardy Wira Jadi Chef Cilik Di Dapur Cur1 Perhatian Netizen. Part Tekap Muka Kat Dough Tu Kelakar, Alahai Comel Sungguh Wira !!

Siapa yang tidak mengenali Betty Rahmad, adik kepada Erma Fatima yang merupakan seorang pelakon dah usahawan. Dikurniakan seorang anak lelaki bernama Ardy Wira Ardy Shafiq dan Betty selalu berkongsi perkembangan anaknya untuk Instagram. Permata hati Betty dan suaminya, Ardy Damis kini sudah berusia 1 tahun 9 bulan.

Baru-baru ini, Betty telah memuatnaik satu video anaknya, Wira sedang menguli tepung di dapur rumahnya peminat terhibur. Wira juga kelihatan comel dan ceria dengan lagaknya seperti seorang chef cilik yang pandai menguli dough mengikut caranya yang tersendiri.

Betty juga menyediakan bekas acuan dan kayu penggelek untuk Wira meneruskan aktivitinya. Apa yang lebih menarik, Wira kelihatan seronok sehingga menc1um dough tepung tersebut beberapa kali. Gelag4t Wira yang begitu teruja itu membuatkan ramai orang menyukai aks1nya yang begitu comel dan menghiburkan.

Wira juga kelihatan sentiasa tersenyum dan beberapa kali mengerakkan bibirnya yang muncung itu. Betty juga dipuji oleh peminat-peminatnya yang dilihat meluangkan masa dengan memanfaatkan aktiviti yang berfaedah di rumah bersama Wira.

Jom kita tonton video di bawah :

View this post on Instagram

@ardywira_ #ardywira #1year9months #wiramasakapatu

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad) on

Posting Betty mendapat perhatian daripada peminatnya di ruangan komen. Ramai yang memuji Wira merupakan si cilik yang pandai dan turut bergurau mahu roti canai daripada Wira. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

“ Wiraaa aunty nak roti canai banj1r 2 yee.. Nak selit order leh tak wighaa.. Why so cook Wira.. Sampai menyemb4m muka dkt dough tu haha.. ”

“ Penuh gan kasih syg ni masakan chef kecik ni.. Alahai ger4m tgk muncung tu.. Good boylah awk.. Dengan mulut sekali bekerja tu.. Gaya tu dah pr0 dah tuu.. Roti canai satu kuah banj1rr.. ”

“ Woww penuh kasih sayang roti canai ni hahaha siap dgn dough semb4m k1ss.. Hahaha..  Tapi cara wira tarik doh tu kemain berbakat jadi chef tu.. ”  

“ Bgus nyeeee.. Kurang kan fone bg dia explore world dgn snsory dia smell, touch, hold, peglihatan dgn colour2.. Sgt bguss.. Comel sangat ni.. Roti satu boss.. ”

“ Hahahhahaha nak buat bentuk muka wira keee.. Focus.. Kalau tak rasa kasih sayang lagi taktau laaa.. Psedap ke roti chanai tu wira.. Wira konp1us roti canai bantal ke ni.. ”

“ Eeee ger4mmnyee wira.. Bgs punya chef ni siap c1um doh bagai.. Aunty dok tgu le tk siap2 roti canai pong.. Extra flavor.. Roti canai satu anneyyy.. ”

“ C1um dough wira c1um hahaha syok kan dough wira.. Wira ger4m.. Dia engat bantal dic1um2nya hahahaa.. Sy start follow betty rahmad sbb nk tgk si comel ni.. Haha.. Gelag4tnya kelakar.. ”

Alahai Wira, pandainya chef cilik ini beraks1 di dapur. Pastinya Betty sentiasa peka dengan perkembangan anaknya yang sentiasa datang dengan pelbagai aktiviti yang bermanfaat di rumah untuk kekal aktif dan kreatif. Semoga Betty dan suami sentiasa sihat dalam lindunganNya serta Wira membesar menjadi seorang anak yang soleh dan membanggakan ibu bapa.

Silakan SHARE..

Sumber: IG bettyrahmad

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..