” Dulu ingat orang tak suka kita. Sekarang dah mengerti perang4i Zamarul.. ” – Liza Rafar

Diana Rafar Ded4h Perang4i Cerewet Suaminya, Zamarul Hisham Di Program TV. Rupanya Begitu Perangai Pengh1dap 0CD. Rum1t Tapi Mencuit Hati Cara Zamarul Tu. Bersabarlah Diana !! 

Obsess1ve Compuls1ve Dis0rder atau 0CD seringkali diperbincangkan masyarakat malahan baru-baru ini juga ada drama yang mengetengahkan isu penyak1t 0CD ini di kaca TV. Menurut laporan Portal Astro Awani, OCD bermula di peringkat dewasa dan kaum lelaki lebih ramai mengalami gej4la ini berbanding wanita.

Meninjau akaun Instagram Diana Rafar, telah dikongsikan satu sedutan video yang memaparkan perbincangan ketika Diana dijemput sebagai tetamu jemputan di rancangan Mingguan Wanita. Membincangkan tentang permasalahan ini, Diana berkongsi cerita tentang suaminya, Zamarul yang juga seorang pengh1dap 0CD.

Diana yang merasakan pada awal perkahwinan seperti dirinya gag4l menjadi isteri yang bagus kerana semua tidak kelihatan sempurna sehingga menjej4skan rumahtangganya. Namun selepas itu, setelah memahami perang4i Zamarul itu, Diana mengatakan sebenarnya boleh sahaja menerima tahap cerewet suaminya itu.

Turut diselitkan Diana cerita di sebalik posting Zamarul vacuum rumah sedangkan ketika itu rumah mereka sedang renovate dan keadaan berhabuk di dalam rumah. Dek kerana tidak suka melihat keadaan bersep4h, Zamarul bertindak sebegitu dan membuatkan pekerja yang membuat kerja menjadi tidak selesa.

Jom tonton video di bawah :

Pended4han Diana tentang sikap cerewet Zamarul ini mendapat perhatian peminat dan ramai yang berkongsikan pengalaman yang sama. Antara komen-komen mereka :

” Suami saya pun 0CD juga, dah 20thun kawin, tapi saya ign0re je.. buat mcm tak de apa2.. Mcm drama beri sedikit waktu.. ” 

” Hrmmm aku baru duduk atas kerusi bila bangun jap… Tgk dh kene tep0k tep0k kusyen tu dibetulkn blk… Hihi mula2. dulu tak fhm.. ingat org tak suka kita… Skrg dh mengerti perang4i zamarul… dianarafar Ko yg slalu explained ek… ” – Liza Rafar

” Husband kita sama sis…. cerewet tak tau nk ckp ape dah…. Selipar kena susu betul betul… habuk hari hari lap… Aduhhhh kdg kdg rasa fed up… Tp kena terima juga… nasiblah semua di buat, cuma saya yg r1mas tgk cara dia.. “

” Suami saye pun ocd jugak lame lame kawin dan faham.. kadang kelakar pun ada .. tapi okey jugak sebab semua jadi tersusun teratur..  “

” Yerr sy tgk episod ni. Ada satu part tu diana cerita blk dr set.. Zamarul. Ambil penyapu sapu rumah kan? Tak sangka zamarul ni 0CD.. “

” Semoga uolls kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Allahumma Ameen. I loved to see d both of u together dari zaman sebelum berkahwin lagi.. “

” Alamak pengsan zamarul tapi ok lah u always keep ur hyg1ene everyday.. diana rafar takpa bgs tu klu bersih sabar je dik oi.. u’re lucky to hv husband so bersih.. Alhamdulillah patut rumah Shantikkk.. “

” Sis diana rafar sama dgn husband kita ler mmg dia nak every part inside house kena make sure clean mcm dia kemas.. “

Mencuit hati jugak cerita Diana tentang sikap cerewet Zamarul ini. Apa pun, 0CD bukanlah penghalang untuk setiap pasangan berbahagia dan ianya boleh dikawal. Semoga ikatan rumahtangga Diana dan Zamarul berkekalan hingga ke syurga dan berbahagia selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Diana Rafar, Portal Astro Awani

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..