Connect with us

Artis / Selebriti

” Bila Qawiy kena ‘ terjah ‘.. ” – MeleT0P

Video Qawiy Aro Menyambung Bacaan Surah Al-Quran Daripada Neelofa Buat Ramai Kagum. Wah, Selamba Je Neelofa Terjah Qawiy. Selalu Qawiy Je Yang Terjah Orang !!

Meninjau ke akaun Instagram MeleTOP, perkongsian sebuah video yang memaparkan sedikit sedutan program MeleTOP yang berlangsung semalam telah membuatkan ramai kagum. Ini kerana Neelofa telah menerjah Qawiy Aro untuk menyambung bacaan surah Al-Quran.

Pada episod semalam, Neelofa merupakan pengacara jemputan bersama pengacara tetap iaitu Nabil Ahmad. Dalam segmen MeleTOP Moreh, Qawiy Aro, Ustaz Fakhrul UNIC, Imam Muda Asyraf dan Ustaz Izmir menjadi tetamu jemputan.

Klik gambar untuk info..

Selalunya kita melihat Qawiy yang akan menerjah bacaan ayat suci Al-Quran kepada sesiapa sahaja, namun kali ini Neelofa dengan selambanya meminta Qawiy membacanya. Ternyata Qawiy seorang yang hebat dan boleh membacanya dengan baik sekali.

Perkongsian ini telah menerima lebih 14 ribu tanda suka daripada warganet sejak ia dimuatnaik buat masa ini. Ramai yang mengharapkan segmen ini dikekalkan sepanjang Ramadhan dengan lebih banyak perkongsian mengenai agama.

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang kagum dan memuji bacaan Qawiy. Antara komen-komen yang diberikan oleh netizen :

” Qawiy ni level maulana. tp dia x nk ngaku smpai level tu.. ya allah….konten cmni la yg kami perlukan.. Yg mcm ni lh blh buat laki.. “

” Buat lagiiiii meletop segmen macam ni bulan Ramadhon instead yg jolok2 mata tu. naakkk lofa n nabil je bulan posa ni di meletop bole daaakkk love it.. “

” Boleh tak sepanjang RAMADHAN nak lofa n nabil n ada slot mcm ni conferm best.. imam tu perhati ja…kalau drg x boleh baru aq masuk… “

” Allahuakbar…. sedapp bacaan.. Mlm td memg best tgok meletop..tambah Ada lofa..islamik tp santai meletop.. terbaik.. “

” Sedap suara dia tilawah.. Suka dgr…tenangnya alunan Ayat suci al-Quran. MasyaAllah Alhamdulillahi Rabbil’alaamiin subhanAllah Alhamdulillah Allahuakbar  terbaik.. “

” 1st time rasa syok giler tgk Meletop…. terbaik la…. His young talented Ustaz. Graduated Johannesburg. Bukan kaleng kaleng.. “

” Betul tu buat macam ni selalu baguss sagat.. Meletop mcm ni baru best sepanjang ramadhan. Tak kn tak boleh qawiey Ni … die mmg MashaAllah .. “

Klik gambar untuk info..

Tidak dinafikan Qawiy seorang yang sangat hebat dan bacaannya juga cukup merdu. Semoga lebih ramai anak muda yang mempunyai jiwa sebegini dan menjadi inspirasi buat mereka di luar sana. Semoga terus maju jaya buat Qawiy Aro.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Melet0p

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT