” Awat pandai sangat ni. Anak i bercakap pun belum, padahal umur sama.. ” – Netizen

Video Ardy Wira Menyebut Warna Dengan Lancar Buat Peminat Kagum. Part Sebut Yellow Tu Comel Sangat Si Bulat Ni. Pandai Sungguh !!

Baru sahaja menyambut ulangtahun pertamanya 19 Januari lalu, Wira kini sudahpun berusia 1 tahun 4 bulan. Membesar dengan sihat dan tumbesaran yang normal sebagaimana bayi lain, Wira dilihat seorang anak yang sangat ceria dan gemar mengukir senyuman.

Aktif dan lincah bergerak ke sana ke mari, Wira juga sudah mula belajar solat dan pergerakan di dalam solat. Kepandaian akal fikiran yang dikurniakan oleh Allah buatnya memang jelas kelihatan. Di saat ini, Wira sudah petah bercakap dan memberi reaksi sekiranya diajukan soalan.

Normal bagi kanak-kanak, setiap orang akan berbeza cepat atau lambat proses tumbesarannya. Bagi Wira dia tergolong dalam golongan yang cepat. Sudah pandai mengenal perbezaan warna dan menyebut nama warna setiap satu dengan betul dan lancar.

Menerusi akaun Instagram Ardy Wira, telah dikongsikan satu video yang menunjukkan Wira bermain playcard bersama ibunya. Wira yang apabila ditunjukkan kad mengikut warna dengan pantas menjawab ke semua warna itu dengan tepat buat peminat kagum.

Jom tonton video di bawah:

Gelag4t bijak Wira ini mendapat perhatian ramai. Antara komen-komen mereka :

” Allahu bijaknya anak ceria ni.. “

” Ya Allah… Cerdik la wira ni.. Suko tengok wira.. “

” Good boyyyyy.. “

” Clever boy wira sangat bijak.. “

” Comel jee sebut black and purple tu.. “

” Wira punya yellow bunyi macam kucing so cute. I cannot.. “

” Ger4mnyaaa !!! Clever boy sangat ni.. “

” Awat pandai sangat ni. Anak I bercakap pun belum, padahal umur sama.. “

Baru setahun usianya, Wira dah tunjukkan kepandaiannya. Memang teruja betul peminat mendengar Wira menjawab dengan lancar. Kami di Berita Kopak mendoakan agar Wira sentiasa di bawah lindungan Allah dan menjadi anak yang soleh.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ardy Wira 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..