” Allah bagi rasa nikmat jadi ibu tu minggu lepas tapi.. ” – Elizad Sharifuddin

Elizad Sharifuddin Kongsikan Khabar Yang Sed1h. Luahan Hatinya Itu Buat Ramai Tersentuh, Terus Kuat Elizad !! 

Umum mengetahui penyampai radio Sinar FM, Elizad Sharifuddin telah menjalani proses IVF untuk mendapatkan zuriat. Elizad sendiri berkongsikan proses sejak awal Elizad mengambil keputusan untuk membuat IVF sehinggalah proses seterusnya baru-baru ini.

Meninjau akaun Instagram Elizad, telah dikongsikan sekeping gambar terkininya dan satu paparan perbualan di aplikasi Whatsapp antara ahli keluarganya. Elizad yang memaklumkan di kapsyennya bahawa Elizad disahkan hamil minggu lalu namun sayangnya kandungannya itu kegug0ran.

Elizad menceritakan rasa hatinya yang gembira setelah mendapat tahu berjaya hamil minggu lalu, namun kandungannya tidak kuat dan mengalami pendar4han. Pastinya saat yang sukar untuk Elizad kerana sudah lama menanti untuk hamil dan sempat merasainya hanya sekejap sahaja.

Namun Elizad tetap positif dan tidak berput0s asa dengan ‘keh1langan’ ini dan turut memaklumkan bakal bertemu doktor kembali pada bulan Januari lagi. Elizad turut mengucapkan ucapan terima kasihnya kepada seluruh keluarga dan semua peminat yang memberi sokongan dan mendoakan proses IVF nya itu.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

Allah bagi rasa nikmat jadi IBU tu minggu lepas . Tapi DIA ambil balik . Terjentik sungguh “ RASA “ itu . 😅 Dimaklumkan pregnant minggu lepas . Masyaallah dia punya happy tak tau nak kata , sbb dah lama menanti , tapi kandungan x kuat & bleeding . Tak tau nak gambarkan perasan mcm mana . 😊 Terduduk seketika . Tak mengapa, Inshaallah ada rezeki lain. Husnuzon, bersangka baik. I will never give up. I will always be positive & will keep on praying. See you again Doctor on January 2021. Thank you to those who been very supportive & keep praying for my ivf journey. P/s : Now nak makan macam2 setelah beberapa hari “ merajuk hati “ . Ada sesiapa nak belanja makan2 ? 😁 #elizadivfjourney #sakitnyatuhdisini #moveon #staypositive #trustinAllahplan #vroomvroom

A post shared by ELIZAD SHARIFUDDIN (@elizadsharifuddin) on

Perkongsian Elizad ini mendapat perhatian daripada peminat dan rakan-rakan selebriti. Semuanya memberikan kata-kata semangat untuk Elizad dan antara komen-komen mereka :

” Stay strong elizad sharifuddin . InshaAllah rezeki milik Allah. pasti ada kemudian hari yang lebih baik.. “

” Jangan put0s asa. Kuatkan semangat. Allah tahu awak kuat. In shaa Allah pastinya ada rezeki elizad. i doakan utk awak & family.. “

” InsyaAllah nanti Allah bagi nikmat dah rezeki berganda untuk kakak ku. stay strong and stay positive.. will always pray for you.. “

” InsyaAllah.. Allah akan gantikan dgn yg lebih baik. maybe nt klu direzekikan pregnant lagi akan dpt twin terus hehee who knows??? bersangka baik & stay strong.. “

” Allah Hu Akbar … moga Ejad terus kuat. Insyallah Allah ganti yang lebih baik dan kuat. Rezeki Allah itu Maha Luas. Ejad kuat.. “

” Allahuakbar stay strong kak, inshaa Allah ada rezeki lg lpsni. Percaya pada Allah dia sedang aturkan sesuatu yang cantik.. keep believe and also work for it.. “

” Bagusnya awak. Positif & kuat semangat… Keep it up. INSHAALLAH ada rezeki tu nnti… Doa byk2. Allah Maha Baik.. “

Sesungguhnya Allah lebih tahu yang terbaik untuk Elizad. Insha Allah pasti ada perancangan yang hebat di masa akan datang. Semoga Elizad terus kuat dan kekal positif dalam meneruskan usahanya ini dan segala usaha Elizad akan membuahkan hasil suatu masa nanti. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Elizad Sharifuddin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..