” Abil so funny, sebutan dari cin4 dah jadi jawi haha.. ” – Netizen

Nabila Huda Kongsi Video Belajar Bahasa Mandarin Bersama Anaknya, Keisha Laila Yang Menghiburkan. Amb0i Abil Part Jawab Soalan Tu C0nfident Je, Sebutan Pun Berubah Bunyi Ni. Dua-dua Kelakar !!

Pelbagai cara yang digunakan ibu bapa untuk memastikan pembelajaran anak-anak tidak terjejas sepanjang temp0h PKP yang sedang berjalan sekarang. Bagi pelakon Nabila Huda juga, pembelajaran anaknya, Keisha Laila menjadi keutamaan supaya Keisha tidak ketingg4lan.

Meninjau akaun Instagram Nabila Huda, telah dikongsikan video yang memaparkan suasana pembelajaran bahasa Mand4rin Keisha bersama seorang guru yang dipanggil Lao shi Nadia. Nabila yang turut sama belajar bersama Keisha sebagai salah satu aktiviti untuk mengisi masa lapangnya sepanjang PKP.

Dari video ini, Nabila dan Keisha belajar perbualan berkisar mengenai nama dan bertanyakan khabar. Turut menyanyi sebutan asas dalam bahasa Mandarin, gelagat dua beran4k ini penuh ceria. Nabila juga walaupun ini kelas pertamanya belajar Mandarin, tetap memberikan komitmen untuk belajar.

Walaupun cara sebutan Nabila tidak begitu jelas namun dia tetap yakin menjawab. Nabila sememangnya akrab dan sering melakukan pelbagai aktiviti bersama Keisha. Jika sebelum ini, mereka banyak bermain masak-masak di dapur, kali ini mereka membuat ch4llenge untuk belajar bersama-sama pula.

Jom tonton video di bawah :

Memang menghiburkan melihat cara Abil dan Keisha belajar ini. Cikgu nya juga sampai ketawa sama mendengar ayat yang kelu4r daripada mulut Abil. Antara komen-komen mereka :

” Ish abil meh la i pegi rumah u tuition kan korg ger4m i nak betulkan pronunciation u haha.. ” – Ramona Zamzam

” Ok dah boleh join G4ng madam wong dah. Hahahahha ni banyak gelak dari belajar ni, macam kawan-kawan abil dengan anak, so sweet.. “

” Gelak tu dah gelak mak dah ad0i lah kakak nie. Seronok tgk anak gn mak mcm nie . Mcm best friends doh.. “

” Sump4h lawak Bila kau nak belajar tapi kawan kau main2 ad0i . Bila nak belajar betul2 nih. Even tak faham apa uols cakap tp still nk gelak jgk.. “

” Wow Lepas ni boleh Ajak g pasar malam mintak disc0unt ngan ah so nk beli seluar. Hebat la… Tahniah.. “

” Haha paling win part gelak ngan keisha tu abil, mudah terhibur. Kesha ketawa sebiji abil lah, dgn aku2 gelak skali.. “

” Hehe alah cute betul dua beran4k nie belajar bahasa c1na. mengek3k je anak beran4k, masuk air so funny la both of u.. “

” Abil, kelas mandar1n tak yah nak buat scene berlakon lahhh hahahahah ger4m lah abil so funny. Sebutan dari cin4 dah jadi jawi haha wau.. Hahaha nun lam alif ya.. “

Ceria sahaja Nabila belajar bersama Keisha ini, gelak ketawa yang pastinya memeriahkan lagi suasana pembelajaran mereka. Sebutan Nabila pun sudah lain bunyinya sehinggakan Keisha turut sama ketawa. Apa pun, semoga proses pembelajaran Abil dan Keisha ini berjalan dengan baik dan dapat menguasai bahasa ini dengan mudah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nabila Huda

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..