” Wow good idea, tak pernah terfikir pun. Kreatif, geliga otak Alha.. ” – Netizen

Dato’ Alha Alfa Ded4h Rahsia Tudung Terletak Ayda Jebat Di Majlis Pernikahan Semalam. Wah Macam Tu Je Caranya, Simple Sangat. Bakal Pengantin Sila Take Note, Berguna Ilmu Ni. Kreatif Sungguh !! 

Hasil tinjauan kami di akaun Instagram jurumekap terkenal, Dato’ Alha Alfa telah dikongsikan satu video yang memaparkan kejadian semalam sewaktu Alha sedang menyiapkan Ayda Jebat. Umum mengetahui semalam adalah hari bersejarah untuk Ayda dan pasangannya Nabil Mahir.

Ayda yang memilih Alha sebagai jurumekapnya untuk majlis semalam nyata tidak mengecew4kan. Sememangnya Alha sudah beratus kali menatarias wajah Ayda namun untuk majlis kahwin ini, kelainan yang dibawakan Alha dalam sentuhannya nyata berbeza.

Perkongsian Alha semalam juga mendapat banyak komen netizen yang memuji cara Ayda memakai tudung satin. Tekstil satin yang licin sememangnya sukar untuk dibentuk dan semalam juga Alha gag4l pada percubaan pertamanya memakaikan tudung satin itu.

Namun datang idea di fikiran Alha untuk menggunakan spray rambut yang boleh membuatkan tudung itu menjadi keras. Pada video ini, ditunjukkan Alha sedang menyembur spray rambut yang sering dipakainya ke tudung Ayda. Di ruangan kapsyennya juga dit1nggalkan pesanan untuk para suami untuk menyor0kkan spray rambut masing-masing. Alahai sempat lagi Alha berjenaka.

Jom tonton video di bawah :

Cara yang digunakan Alha ini memang kreatif dan sangat membantu penampilan Ayda semalam. Ini menarik perhatian dan pujian daripada peminat. Antara komen-komen mereka :

” Fuhhhh, Alhaa penyelamat. tudung tak jadi mmg tak leh buat main wooo. Terbaiklah, otak geliga kau dik. Idea bernas sungguh.. “

” Power lah… no wonder kemas g1la. Alha memang tau, kreatif geliga je otak tu. Nasib jumpa solution time-time emerg3ncy tu. Rahs1a magic Alha yang tak dibuat orang haha.. Tapi hasil memang power.. “

” Thank you for sharing. i janji tak bagitau orang ok.. Betul-betul idea di luar planet lah. Part yg hati tisu nak bagi ker4s tu kelakor.. “

” Betul satisfying tgk tudung dia mmg terletak cantik kemas. Patut kemas ngat ngat. Boleh lah beli spray rambut je lepas ni. Tudung selalu tak jadi.. “

” Wow good idea. tak pernah terpikir pun. Pagi-2 kalau nak pergi keja tudung tak jadi mmg mo0dy. Kena plak ada photoshoot hari tu.. “

” Woww tq sgt… lpas ni tak da lh aku asik nk gad0h dgn tudung. Wahh.. Lps ni senang la pakai yg satin.. Petua berguna ni.. “

” Genius gonna try after this, Fikir di luar kotak. Dato mmg kreatifff . Thorbaik lahh.. makeup power sgtt. Tgn yg ajaibbb.. “

Saat-saat akh1r mujur terfikir idea sebegini dan hasilnya memang cantik dan kemas tudung yang dipakai Ayda itu. Idea Alha memang terbaik dan boleh digunapakai oleh semua peminat tudung satin terutamanya untuk bakal raja sehari. Semoga Alha terus maju jaya dalam kerjaya dan gembira selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alha Alfa, IG Ayda Jebat

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..