Connect with us

Artis / Selebriti

” Video arwah yang ni paling menusuk. Nangis dengar luahan hati SS.. ” – Netizen

Video Throwback Luahan Hati Arwah Suhaimi Saad Kerana Selalu Dikec4m Oleh Warganet Buat Ramai Terkesan. Tak Sangka Itu Yang Keluar Dari Mulut SS. Mesti Ramai Yang Menyesal Kut0k SS Dulu !!

Sudah berminggu arwah Suhaimi Saad pergi menemui Pencipta, namun segalanya tentang Suhaimi masih menjadi perbualan ramai. Satu demi satu kebaikannya didedahkan dan membuatkan hati warganet bertambah sayu dan dalam masa yang sama kagum dengan Suhaimi.

Selalu dikec4m kerana berbeza pemahaman, Suhaimi tetap cool dan melayani warganet dengan baik ketika membuat sesi live bersama Ina Naim. Meninjau akaun Tiktok nextchapter2.0, telah dikongsikan satu video throwback yang memaparkan Suhaimi menjawab perasaannya apabila dikut0k orang ramai.

Klik gambar untuk info..

Kata Suhaimi, memang dia berasa sedih, kecewa, sak1t hati tetapi ini lah tujuan hidup Suhaimi dan ianya untuk dipersembahkan kepada Allah apabila dia dijemput pulang. Bukan populariti yang dikejar tetapi itu adalah cara Suhaimi untuk berdakwah dan mengajak orang ke arah kebaikan.

Bukan hanya untuk membuat orang seronok dan gembira sahaja, tetapi Suhaimi menyebarkan peringatan dan teguran dengan kasih sayang dan rasa simpati. Bukan rasa dirinya suci kerana Suhaimi tahu dirinya juga masih banyak kekurangan.

Tidak dinafikan Suhaimi sedih kerana sesama Islam menf1tnah, walhal tidak tahu perkara sebenarnya mengenai Suhaimi dan Ina. Niat Suhaimi dan prinsip hidupnya ini benar-benar memberi tamparan kepada segelintir yang pernah mengata Suhaimi.

Jom tonton video di bawah ( sila tunggu seketika sekiranya video lambat keluar ) :

@nextchapter2.0

Replying to @mizs_sally Peribadi spt peribadinya Rasulullah ﷺ. Memaafkan dan mendoakan. MashaAllah… Full live boleh tgok di yt Selebriti Malaysia. #tribute #suhaimisaad #inanaim #salamtakziah #alfatihah #dalamkenangan #inteam #nasyid #fyp #islamicreminder #kadang2rindukadang2lupa

♬ original sound – nextchapter2.0 – nextchapter2.0

Perkongsian ini sehingga kini telah pun meraih lebih 5000 tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Allah lbh tau keikhlsan arwah ss, skrg Dia tunjukkn… semua trkesan.. Bersih hati nya kerana Allah.. ”

” Allah bAgi hidayah pada netizen lepas SS meninggal. Doa makbul doa arwah untuk semua yang kecam dia.. ”

” Sukar dijelaskan untuk dipersembahkan kepada Allah.. Allah terbaik sungguh la SS ni.. Hebatnya prinsip hidup SS.. Menyesal aku pernah kutuk dia dulu.. ”

” Weh sedih g1la, nak nangis dengar luahan hati SS ni. beruntungnya kak kenal ss di saat akhir2 usia ss…. disaat org hina dan fitnah ss macam-macam.. ”

” Bagusnya arwah ss, nasihat yg penuh bermakna.. dia bukan hanya didik anak isteri nya.. malah didik kita semua.. ”

” Rasanya video arwah yg ni paling menusuk. yg fhm fhm lah. tujuan hidup.. hidup x bg manfaat kt manusia sia2 sgt. jgn lah sombong.. ”

” Tanda iklas hati seseorang itu, bila dengar tutur bicara nya terkesan dan membekas d hati kita.. baiknya hati arwah, memaafkan dan mendoakan agar semua diberi hidayah. segalanya demi dipersembahkan kepada Allah kelak.. ”

” Meruntun hati btol dgr tazkirah arwah ss ni. prnh jg singgah live ss. dia memang berbeza dgn caranya sndiri.. ”

Klik gambar untuk info..

Betapa ikhlasnya Suhaimi dalam rasa kecewa dikut0k dengan pelbagai gelaran pun masih tetap mendoakan semua orang. Allah makbulkan doa Suhaimi dan kini setelah Suhaimi tiada lagi di dunia, ramai yang mula sedar banyak kebaikan yang Suhaimi cuba sampaikan.

Silakan SHARE..

Sumber : Tiktok nextchapter2.0

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT