” Tang minta diskaun tu yg tak boleh blah, haha.. ” – Netizen

Video Ryzal Ibrahim Cab4r Isterinya, Maryam You Narae Untuk Order Minuman Sepenuhnya Dalam Bahasa Melayu. Ad0i Kelakar Lah Maryam, Siap Mintak Diskaun Lagi !!

Pasangan sensasi Instagram Nik Muhammad Ryzal dan isterinya, Maryam You Narae sudah tidak asing lagi di kalangan peminat. Sering kali memuat naik video-video kelakar dan lucu menjadikan pasangan ini famous. Maryam merupakan warga Korea dan sudah pastinya bercakap dalam Bahasa Melayu bukan mudah baginya.

Melalui tinjauan di Instagram Maryam Younarae, Maryam berkongsi satu video ketika memesan air di sebuah kafe minuman. Maryam yang bertudung berwarna purple ini diberikan tugasan oleh suaminya Ryzal untuk membuat pesanan air menggunakan bahasa Melayu keseluruhannya.

Dalam video tersebut, kelihatan Maryam sangat strvggle untuk berbahasa Melayu namun yang menjadi perhatian adalah gelagat Maryam ketika membuat pesanan, sehingga mengundang gelak tawa pekerja-pekerja di kafe tersebut. Walaupun beberapa kali percubaan dilakukan namun akhirnya Maryam berjaya.

Memang tidak dinafikan, bertutur dalam bahasa asing dari bahasa ibunda kita merupakan perkara yang agak suk4r. Ramai peminat berpendapat, Maryam menunjukkan effort ketika cuba bercakap Bahasa Melayu walaupun menggunakan slang Korea dan itu mendapat pujian peminat.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

Menjengah di ruangan komen, rata-rata peminat terhibur dengan gelagat lucu Maryam yang mencuit hati walaupun hanya sekadar memesan air. Antara komen-komen mereka adalah :

” Haha tang minta diskaun tu yg tak boleh bl4h, satu kedai gelakkan.. apa pun gud job Maryam.. Keep your best effort belajar cakap Bahasa Melayu.. “

” Penat, tp salute la maryamyunrrr penat2 processor minda pun boleh jugak berbahasa melayu. Aku yg melayu ni pun blom tentu boleh cepat camtu belajar bahasa Korea.. “

” Goodjob, tapi Maryam kelakarla hahahahah, Maryam tak pernah mengecew4kan kami semua.. So funny, lawak la mariamm.. “

” Hahahahhahaa dia mtk disccount pulakkk.. sistor2 so funny… Alaaa comel la.. Tak boleh discounts, comel je semua staff tengok kt tepi tu. hahaha.. “

” Hahaha penat aku gelakkkkkkk.. semua pekerja beratur semata tgok dia , dah la kelakar, baru best blajar mcm ni, tak boleh diskaun comel g1la.. “

” Aku sekali gelak sama2 dgn diorang kat blkg. so cute la, yang dengar pun penat tau hahaha, kena banyakkan lagi video ch4llenge camni.. “

” Seketul seketul perkataan keluar.. hahahhaa.. penat kan mcm tu, lg penat kepala 0tak nak fikir perkataan apa yg nak di sebut supaya org faham.. hahahaha.. comel je.. “

Kelakar sungguh Maryam, pastinya peminat-peminat sentiasa gel1 hati melihat telatah dan kecomelan Maryam di setiap video yang dimuatnaiknya. Semoga Maryam dan Ryzal sentiasa bahagia dan ceria di sepanjang perjalanan hidup dan karier mereka. Amin.

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE

Sumber : IG Maryam Younarae, Youtube Channel Duriankimchi TV

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..