” Siap ada yang pengs4n setiap kali show hahaha.. ” – Aidid Marcello

Tomok Kongsi Gambar Thr0wback Ketika Zaman Kegemilangan New Boyz Buat Peminat Teruja. Wahhh Menggamit Kenangan Lalu. Jambu-Jambu Semua Muka Masa Ni, Handsome !!

Suatu ketika dahulu New Boyz, satu kumpulan yang sememangnya popular dan menjadi fen0mena di kalangan rakyat Malaysia mahupun Indonesia. Walaupun hampir mencapai dua dekad, tidak dinaf1kan lagu-lagu kumpulan New Boyz tetap popular sehingga kini dan masih lagi diingati terutama dari generasi yang membesar bersama karya-karya New Boyz.

Kumpulan yang ditubuhkan pada tahun 1999 ini dianggotai sebanyak lima orang ahli sememangnya telah membawa dan menyanyikan banyak lagu. Sepanjang penubuhan kumpulan ini, lapan buah album telah berjaya dihasilkan dan antara lagu-lagu yang popular ialah M4rah Bukan Sifatku, Sejarah Mungkin Berulang dan banyak lagi.

Baru-baru ini, bagi sesiapa yang mengikuti Tomok di Instagram pasti melihat satu perkongsian video Tomok menyanyikan lagu Hanya Tinggal Sejarah di laman Instagramnya. Malah, terkini Tomok juga telah memuatnaik satu lagi gambar lama ketika remaja semasa menganggotai kumpulan New Boyz. Amb0i, segak semuanya.

Gambar terbaru yang dikongsikan Tomok itu sememangnya menggamit memori para peminatnya. Bukan itu sahaja, ada yang membeli sebanyak tiga hingga empat koleksi majalah mangga ini untuk simpanan malah ada yang menggunting gambar serta laminate untuk diletakkan di dalam fail.

Jom ikuti perkongsian gambar di bawah :

View this post on Instagram

suatu ketika dulu #newboyz

A post shared by Tomok (@tomokofficial) on

Kumpulan New Boyz, sangat berpengaruh ketika dulu. Jika dilihat setiap kali Tomok berkongsi video dan gambar-gambar kenangan bersama New Boyz, pastinya ramai peminat memberikan tanda suka dan men1nggalkan komen-komen. Antara komen-komen rakan artis dan peminat :

“ Wei.. tomok.. aku masih ingat, aku p studio interview hang semua hahahahahahaha lepas tu kita amik insert hang jalan2, tepi sekolah.. lepas tu budak2 sekolah j4ntan2 semua menyump4h2 jer1t.. hahaha depa jeal0us time tu sebab time tu mmg hang menjadi reb0tan gadis-gadis.. siap ada yg pengs4n setiap kali show hahahahahahahaha.. ” – Aidid Marcello

“ Zaman aku masih SD kak.. sekarang udh punya 3 anak.. salam dari Indonesia.. 20 thn yg lalu skrng usia saya 32 thn, msh madrasah Tsanawiyah dulu, skrng sudah tua.. “

“ Zmn skola kwn2 sibuk kmpul gambo poster new boyz.. tak nak la tag.. nt dia m4rah.. Zaman ni saya skola rendah.. gigih salin lagu2 newboyz dlm buku.. siap tampal gmbr lg dlm buku tu.. “

“ Uisshh pernah ada dalam simpanan gambar mie..Menggamit memori sgt.. ada dua2 gmbr ni.. tmpl kat pintu bilik.. Dulu kan kumpul segala jenis poster newboyz siap buat buku lagi.. “

“ Dulu gambar yg sama ada tertampal kat dinding bilik… Siap ada poster tmpl kt pintu blk zmn newboyz ni.. Alahai throwback inspirasi sis dok asrama… teringat satu fail kena ramp4s ngan warden.. “

“ Duuh.. kangen waktu dulu pas lagi tergil42 ama newboyz.. ampe semua lagunya dicatet dalam buku.. gimana kabar semua personelnya ne.. salam dari Indonesia.. ”  

“ Dulu perminat setia newboy huhuhu patang tgok kumpulan newboyz dkt majalah mesti kena beli huhuhu sampai bergaduh dgn kawan la huhuhu.. penuh dua raga jgk majalah mangga dgn majalah urtv huhuhu semua nya kumpulan newboyz ja.. “

Setelah beberapa tahun tidak beraks1 bersama, pastinya kemunculan Tomok dan rakan-rakan New Boyz ini sangat dinanti-nantikan oleh peminat tegar mereka. Dalam masa yang sama, peminat juga berharap agak New Boyz dapat mengembalikan zaman kegemilangan mereka semula. Semoga terus berjaya dalam karier Tomok dan ahli New Boyz.

Silakan SHARE..

Sumber : IG tomokofficial

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..