” Serius yang ni memang tergelak, akhir Nadhir tu lawak.. ” – Netizen

Video Sedutan Juara Hero Remaja, Nadhir Nasar Dalam Program G4ng Ngaji. Bagus Dan Lancar Bacaan Nadhir. Part Jawapan Spontan Nadhir Buatkan Semua Panel Tergelak. Haha, Pen4t Puasa Sangat Ni !!

Program ilmiah, G4ng Mengaji mula bersiaran di Astro Oasis sejak awal Ramadhan lagi. Dihoskan oleh Fakhrul Radhi dan Farhatul Fairuzah, Ustaz Tarmizi Abdul Rahman juga menjadi jemputan bagi memberi komentar berkenaan bacaan dan tajwid.

Bagi yang mengikuti program ini, pastinya ada sahaja babak yang mencuit hati. Sebelum ini Fairuzah sendiri tersasul dari mahu menyebut perkataan kelap4ran disebut kelapa. Dah semua tak mampu menahan ketawa, tersasul masa live lagi tu.

Meninjau akaun Instagram Farhatul Fairuzah, telah dikongsikan video ketika berlangsungnya program ini di mana Juara Hero Remaja, Nadhir Nasar mendengarkan bacaannya. Membaca ayat ke 10 dari surah Al-Hujurat, bacaan Nadhir dipuji panel dan hos.

Ketika Ustaz Tarmizi mahu mengulas bacaan Nadhir dan meminta Nadhir menyebut dua kalimah, sp0ntan Nadhir terus mengucap dua syahad4h. Alahai Nadhir dah petang dahaga katanya sampai lain yang didengar, dah gam4t jadinya semua tergelak.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian Farhatul ini telah mendapat perhatian daripada netizen dan rata-ratanya terhibur dengan respon Nadhir itu. Antara komen-komen netizenĀ  :

” Terbah4k-bah4k gelak petang tadi haha. Hari-hari ada je benda-benda kelakar yang jadi eh haha.. “

” Haha Part nadhir syahadah tu ya buat saya tergelak time tengok kat TV tadi. Tetibe je syahad4h kenapa hehe.. “

” Team g4ng mengaji ni memang best. Kami anak beran4k duk ketawa je tadi bila part ni. Lawak dia spontan, yang dekat rumah pun tergelak.. “

” Dri awal smpai hujung tak ker1ng gusi tgk. Asal time ustaz tarmizi je, menjadi-jadi pvnchline tu. ustaz sebut dua kalimah sahaja. dia dengar dua kalimah syahad4h. sungguh la bersyahad4h terus.. “

” Allahu, memang tergelak bila tengok live tadi. Hari-hari mesti ada je yang nak tergelak. macam-macam perkara lucu yang jadi kan, farha.. “

” Serius yang ni memang tergelak tadi, best. Yang penting, akhir Nadhir tu lawak. Terus menguc4p, ad0i lah ustaz pun tak tahan gelak.. “

” Ad0hhh bara1 betul tadi, bile teringat balik tadi mesti nak tergelak. Tetiba terus syahad4h, enjoy tgk mcmni. Ada je lawaknya. Dlm belajar ada hiburnya.. “

Biasalah dah petang hampir pula waktu berbuka, ditambah line pula tersek4t-sek4t, itu yang lain didengar hero seorang ini. Apa pun, semoga Nadhir terus maju jaya dalam karier seninya. Untuk G4ng Ngaji, teruskan memberi ilmu untuk semua penonton.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Farhatul Fairuzah, IG Nadhir Nasar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..