Connect with us

Artis / Selebriti

” Seriously touching, menangis tengok video ni.. ” – Netizen

Anak Arwah Ridzuan Hashim, Dhaniyah Kongsi Video Throwback Sambutan Hari Lahir Arwah Buat Warganet Sebak. Jelas Nampak Kesak1tan Yang Ditanggung Oleh Arwah Tapi Tetap Kuat Tersenyum Untuk Anak Dan Cucu. Sedih Baca Kapsyen Niya !!

100 hari telah berlalu sejak arw4h pelakon senior, Ridzuan Hashim kembali kepada Pencipta-Nya. Sehingga ke hari ini, kesedihan di hati anak-anak perempuan Ridzuan masih belum pudar dan semakin kuat rasa rindu terhadap ayah mereka ini.

Meninjau akaun Instagram salah seorang anak perempuan Ridzuan iaitu Dhaniyah Ridzuan, telah dikongsikan satu video throwback yang memaparkan surprise sambutan ulangtahun kelahiran Ridzuan sebelum ini. Video ini disunting dalam versi gambar hitam putih.

Kata Niya di ruangan kapsyennya, setiap tahun dia mendoakan agar ayahnya ini dipanjangkan usia, namun tahun ini ucapan sudah berbeza. Rindunya Niya pada arw4h ayahnya ini dan ayah selalu diingati serta berada dalam hati. Tambah Niya lagi, tahun ini merupakan ulangtahun kelahiran ayah yang ke 62 tahun.

Dapat dilihat dalam video tersebut, wajah Ridzuan seakan tidak sihat, namun tetap digagahkan juga untuk menggembirakan hati anak dan cucu-cucunya. Sayu sekali melihat senyuman Ridzuan, dapat dirasai kebahagiaannya walaupun dalam menahan kesak1tan.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian oleh Niya ini sehingga kini telah pun meraih lebih 4000 tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Mashallah… Tgk mcm nmpk dr raut wajah arw4h menahan kesak1tan .. gagahkan mengembirakan org sekeliling (maaf andai tslh kata).. Al-fatihah buat arw4h.. ”

” Allahu… tengok macam arw4h macam menahan sak1t je tapi still cuba juga kuat tunjuk happy untuk anak cucu.. ”

” Jgn lah post mcmni, Allah pilu n rindu, Al-Fatihah.. semoga arw4h ditempatkan di kalangan org2 yg beriman, aamiinnn ya mujib.. ”

” Arwah nmpa menahan kesak1tan… but still try to cherish the cucus.. kuatnya semangat arw4h… al fatihah… semoga rohnya bersama para syuhada.. ”

” Sed1hnya teringat ayah sendiri memalam ni.. Alfatihah buat arw4h moga ditempatkan dikalangan yg beriman Aminnn.. ”

” Mesti niya update posting ni sambil airmte laju je mengalir.. it’s really hurt, I know.. our beloved father pun dah takde, yg paling sed1h.. kami tak byk simpan gambar dan video mcm niya and adik2. alfatihah buat Ayahanda Kita semua.. ”

” Seriously touching, menang1s tengok video ni.. semoga arw4h di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman aamiin ya rabaal alaminn.. ”

Rindu yang pastinya tidak akan ada penghujungnya buat Niya dan adik beradik yang lain. Semoga arwah Ridzuan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman dan tenang di taman syurga. Kuatkan semangat Niya kerana ayah pasti tersenyum di sana.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dhaniyah Ridzuan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT