Connect with us

Artis / Selebriti

” Comel je ayah, tak pernah tahu pun.. ” – Nur Dhaniyah Ridzuan

Anak Sulung Arw4h Ridzuan Hashim, Nur Dhaniyah Ridzuan Kongsi Gambar Barang Yang Berada Di Dalam Wallet Ayahnya Buat Ramai Tersentuh. Anak Sendiri Pun Tak Sangka Arw4h Simpan Ni. Seb4k Bila Tengok Balik Apa Yang Ada Dalam Dompet Tu !!

Sudah beberapa minggu pelakon senior, Ridzuan Hashim kembali kepada Pencipta-Nya. Keh1langan arw4h Ridzuan yang secara tiba-tiba ini memberikan impak yang besar kepada anak-anaknya. Untuk rekod, arw4h Ridzuan mempunyai 5 orang anak hasil perkahwinan bersama Didie Alias.

Meninjau entry terbaru di akaun Instagram anak sulung arw4h Ridzuan iaitu Nur Dhaniyah, telah dikongsikan beberapa keping gambar yang memaparkan barang yang terdapat di dalam wallet arw4h dan gambar throwback Dhaniyah bersama ayahnya.

Kata Dhaniyah, dia sendiri tidak pernah tahu yang ayahnya menyimpan gambar Dhaniyah dan adik-adiknya yang lain di dalam wallet. Alahai sweet sunguh ada ayah sebegini, maknanya ke mana-mana sahaja arw4h Ridzuan pergi, anak-anaknya sentiasa ‘ada’ bersama.

Dhaniyah turut bercerita gambar pasport itu adalah ketika Dhaniyah mengisi borang untuk menikah beberapa tahun yang lalu. Bila arw4h sudah tiada, baru lah dapat dilihat apa yang disimpan dalam wallet miliknya itu. Seorang ayah yang penyayang, alhamdulillah.

Jom baca perkongsian di bawah :

( Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya )

Perkongsian oleh Dhaniyah ini telah pun meraih lebih 7000 tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Beruntung sgt punya seorang Ayah yg begitu penyayang dan peduli…. So touching… Alfateha (dibaca) buat Almarhum Mohd Ridzuan Bin Hashim semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yg dikasihi Allah SWT. Aamiin Ya Mujeeb.. ”

” Father’s infinity love is his daughter. Same goes to me.. Akhir hayat dia nama anak2 perempuan yg disebut2. Alfatihah to our father.. ”

” Wallet ayah selalu melengkung gitu, Ada Gambar Ahli keluarga dan kad. Melengkung sb duduk dlm poket seluar dan ayah2 ni jarang tukar wallet, pakai sampai k0yak. Atok, ayah dan suami, wallet mereka sama, yg beza warna wallet leather hitam atau brown ori leather colour.. ”

” Untung sangat dapat ayah yg penyayang, ambik tahu pasal anak2. Tak semua orang dapat merasa.. rezeki awak adik bradik.. ”

” Sma mcm bapa mertua sy.. Bile arw4h ayah mn1nggal suami n kluarga kemas2 brg dia.. Dia simpan pic suami masa umo 7tahun bersama dia didlm kreta.. Sed1hnyerr… Al fatihah ayah.. ”

” Beruntung dpt ayah yang sangat peduli Hal anak2 walau dah berpisah… Sangat beruntung.. . Al.fatihah.. smga ditempatkan dikalangan org beriman Dan beramal soleh.. ”

” Masa sekolah dulu arw4h ni top model… lepas tu berlakon jadi jah4t ajer rupanya penyayang org nya.. Aamin Allahumma Aamin… Sesungguhnya arw4h ayah awak seorang yg penyayang dan sangat² menyayangi anak² nya.. ”

Walau pun arw4h selalu berlakon membawakan watak jah4t, namun dalam kehidupan realiti sebenar, arw4h seorang yang penyayang dan sangat bertanggungjawab terhadap anak-anaknya. Semoga arw4h tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Silakan SHARE..

Sumber : IG niyardzn

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT