” Semp0i habis ustaz, gaya tu memang smart .. ” – Netizen

Gambar Ustaz Don Jadi ‘ Abang Food Rider’ Cur1 Perhatian Ramai. Alahai Smart Habis Ustaz Kita !!

Siapa tidak mengenali akan pendakwah bebas, Don Daniyal Don Biyajid atau popular dengan gelaran ustaz Don. Gaya penyampaian dakwahnya begitu menarik dengan cara bersahaja dalam berceramah menjadikan Ustaz Don berjaya menamb4t hati sesiapa sahaja termasuk anak muda ‘melekat’ di kerusi masing-masing.

Meninjau di akaun Isntagram ustaz Don sendiri telah berkongsi beberapa gambar dan pengalaman dirinya menjadi kru penghantar makanan. Dalam pada itu, menerusi posting tersebut Ustaz Don turut mengambil peluang menitipkan pesanan kepada kumpulan rider di luar sana.

Ustaz Don juga berpesan kepada abang-abang rider di luar sana sentiasa membaca doa naik kenderaan dan berdoa mohon dijauhkan musib4h semoga selamat daripada sebarang kecel4kaan sepanjang bertugas. Ustaz Don juga berkongsi cerita bahawa pengalamannya menghantar makan begitu menyeronokkan meskipun penat.

Perkongsian oleh ustaz Don itu telah mendapat puluhan ribu tanda suka dan ratusan komen daripada warga netizen yang menyukai posting ustaz Don tersebut. Malah mereka juga bersetuju akan nasihat ustaz Don kepada abang-abang food rider di luar sana.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah ini :

( Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Di ruangan komen, ramai yang memberikan komen memuji melihat gambar ustaz Don yang dikatakan begitu semp0i dan menarik. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Semp0i habis ustaz, gaya tu memang smart habis, terima kasih atas nasihat dan pesanan ustaz itu kepada rider smua.. “

” Sempoi Ustaz, turun padang, selami perasaan, timba pengalaman, dakwah akan lebih berkesan. Tahniah ustaz.. “

” Terbaik ustaz, hensem betul ustaz pun jadi rider food, kalau macam ni ramai yang oder nk tggu ustaz hantar makanan.. “

” Wowwww uztaz, cayalah tang nasihat tu saya bagi A. Memang bet0i sgt, saya setuju. Gambat ustaz ni pun kacak habis.. “

” Yang merasai akan memahami. Apa apa pun suka cara ustaz, sempiii habihhhh, lawaa motooo ustaz, berkenan saya.. “

” Pesanan yang terbaik, memang betul ustaz pengalaman tu sangat menarik dan mengajar kita untuk bersyukur.. “

” Woww best tak ustaz jadi rider, gambar tak pernah tak kacak, memang ustaz ni semp0i, terbaik ustaz.. “

Memang senantiasa semp0i dan smart ustaz Don. Apa-apa pun, terima kasih atas nasihat dan pesanan ustaz kepada food rider diluar sana. Kami dari Berita Kopak turut mendoakan semoga kita semua dipermudahkan urusan  dan dimurahkan rezeki dalam melakukan kerja harian kita dan sentiasa dalam lindungan Allah. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ddaniyaldbiyajid

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..