” Part mintak Milo tu, alahai sed1h dengar.. “

Video Live Datuk Aznil Hj Nawawi Bersama Seorang Wanita Bernama Lisa Buat Ramai Seb4k. Tengok Muka Anak Meminta-Minta Air Milo Lagi Buat Air Mata Mengalir !!

Nama Datuk Aznil Hj Nawawi bukan nama asing. Dilahirkan pada 6 November 1962 di Kampung Datuk Keramat, beliau terkenal sebegai pelakon, pengacara dan bekas penyampai radio. Sudah berpuluh tahun berkecimpung dalam dunia hiburan, beliau yang selesa menggelar dirinya Paknil seorang yang penyayang dan sangat prihatin dengan kesusahan insan lain.

Sejak berkuatkuasanya perintah kawalan pergerakan pada 18 Mac lalu, Paknil adalah antara artis yang banyak memberi peringatan tentang arahan stay at home hinggakan pernah menang1s dan merayu supaya semua jangan keluar rumah ekoran semakin mereb4knya wabak C0v1d-19.

Banyak membuat perbualan live di Instagramnya dengan ahli keluarga fronliner yang terlibat dalam misi pencegahan dan merawat wab4k ini sepanjang PKP, video Paknil sering menyentuh hati ramai netizen. Salah satu usaha yang dilakukan Paknil supaya semua sedar tentang peng0rbanan barisan hadapan ini.

Menerusi akaun Instagram, Paknil telah berkongsikan satu video perbualannya bersama seorang wanita bernama Lisa yang terkesan dengan situasi negara sekarang. Beliau yang kerja dengan gaji harian tidak dapat bekerja dan ini menjejaskan pendapatan keluarga. Perbualan ini buat ramai seb4k apatah lagi melihat reaksi anak-anak wanita ini.

Jom tonton video di bawah:

Rata-rata netizen sed1h melihat perbualan Paknil ini. Antara komen-komen netizen :

” Sayu tengok dia tapi dia tetap tenang dan senyum.. “

” Sayu pandai di sorok kan kesusah4n dia dengan senyuman.. “

” Akak tu nampak ikhlaskan… “

” Moga Allah la yg membalas segala kebaikan paknil. Bergenang air mata. Tapi wajah puan ni senyum aje… Suka sejuk hati tengok… “

” Part mintak milo tuu alahaiii sed1h dengar.. “

” Bila hati redha dengan dugaan Allah, riak wajah tenang dan senyum je. Tiada rasa mengel0h bila dia bercerita.. “

” Ya Allah tabahnya.. Susah pun masih senyum.. Tak meminta minta.. Hidup seadanya.. Besar rahmat kakak ni.. “

Kuatnya jiwa Lisa dan suami dalam mengharungi dugaan ini. Walaupun serba kekurangan, mereka tetap berusaha mencari rezeki demi sesuap nasi buat anak-anak dan ayah tercinta. Betul-betul memberi pengajaran tentang erti bersyukur. Moga Lisa sekeluarga sentiasa dipermudahkan Allah. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Datuk Aznil Hj Nawawi by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..