” Out of the box sungguh, bijak betul trick dia.. ” – Netizen

Datin Dr Halina Kongsi Gambar Gelagat Anak Perempuannya, Sophea Natasha MembuatĀ  Sesuatu Ketika Kelas Online Buat Ramai Terhibur. Anak Bertuah Betul, Tapi Comel Lah Tasha !!

Keluarga angkasawan negara, Dato’ Dr Sheikh Muszaphar Shukor sering mendapat perhatian netizen di laman media sosial. Selain Dr Sheikh Muszaphar, isterinya Datin Dr Halina juga kelihatan berkongsi perjalanan kehidupan harian mereka buat tatapan ramai.

Meninjau di akaun Instagram, Dr Halina telah berkongsi satu gambar yang memaparkan gelagat anak keduanya iaitu Sophea Natasha yang sedang belajar kelas agama secara online. Perkongsian video tersebut sekali lagi telah mencur1 perhatian ramai.

Manakan tidak, membaca apa yang ditulis oleh Dr Halina pada postingnya itu sangat mencuit hati. Tulis Dr Halina, anaknya itu tidak memakai tudung dan hanya menggunakan filter yang ada untuk menutup rambut ketika kelas mengaji yang sedang berlangsung bersama ustazahnya.

Perkongsian gambar tersebut telah mendapat lebih 20 ribu tanda suka dan ratusan komen daripada netizen. Ramai yang memuji bahawa Tasha seorang kanak-kanak yang bijak dan ada yang ingin menggunakan kaedah seperti Tasha itu jika menghadiri kelas online.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, rata-ratanya terhibur akan perkongsian Dr Halina dan gambar Tasha. Antara komen-komen menarik adalah :

” Tudung tak wajib mommy, tutup aurat yang wajib. Hahahaa tengok gambar ni, buatkan saya tersenyum sorang-sorang.. “

” Memang anak bertuah betul. Out of the box sungguh, bijak betul trick dia. Boleh cuba lah nanti kalau ada kelas online.. “

” Tashaaaaa, you always make me laugh laaaa. Alahai bijak ni, cita-cita nk jadi macam daddy rupanya.. “

” Filter support daddy astronautĀ  tu tak tahan. Anak no dua ni memang ragam dia special betul lah Dr.. “

” Anak saya pun suka guna filter kentang. Kadang-kadang tengok perangai dorang ni memang boleh ketawa tau.. “

” So clever girl. Ya Allah tak terfikir nk buat mcm ni, good idea la. Tak pe, janji dia happy belajar kan.. “

” Tasha is always something lahhh, hahahaa. Penyelesai kreatif & kritis. Terhibur tengok kebijaksanaan dia ni.. “

Anak-anak sekarang memang fikiran mereka kreatif daripada kita. Comel betul tengok Tasha guna filter tu. Apa-apa pun, semoga Tasha terus menjadi anak yang baik dan taat kepada kedua orang tuanya, insyaAllah.

Silakan SHARE…

Sumber : IG Dr Halina Mohd Yunos, Dr Sheikh Muszaphar Shukor

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..