” Nampak macam dah nak jadi minah saleh. Tapi agama tetap hang bagi gak kat depa.. ” – Netizen

Video Anak Nurul Depp, Zachary Bertanya Bapanya Cara Mengambil Wudhuk Sebelum Menunaikan Solat Dapat Pujian Ramai Orang. Wah, Pandainya Zachary !!

Umum mengetahui bahawa penyanyi yang popular sekitar tahun 90 an dan awal 2000 an iaitu Nurul Wahab kini bahagia bersama perkahwinannya yang kedua bersama jejaka Perancis bernama Eric Daniel Depp. Kini Nurul lebih dikenali dengan nama Nurul Depp.

Perkahwinan mereka telah diserikan dengan kehadiran tiga orang cahaya mata yang cukup comel bernama Zachary, Raphael dan Isabella. Walaupun berkahwin dengan warga asing, Nurul sekeluarga memilih untuk menetap di Malaysia.

Begitu juga anak sulung Nurul melalui perkahwinan pertamanya iaitu Ayu Nazirah turut tinggal bersama dengannya. Nurul sering berkongsi aktviti beliau dan juga anak-anak di laman Instagramnya untuk tatapan para peminatnya.

Menerusi akaun Instagram, Nurul berkongsi video anaknya, Zachary lengkap berbaju melayu dan ingin menunaikan solat. Zachary kemudian pergi kepada bapanya dan menerangkan cara mengambil wudhuk mungkin untuk kepastian supaya caranya mengambil wudhuk itu benar ataupun sal4h . Gelag4t Zachary itu mencur1 perhatian ramai.

J0m tonton video di bawah :

Rata-rata memuji sikap Zachary dan penampilan Zachary yang begitu handsome berbaju melayu. Antara komen-komen dari mereka :

” Comel! Moga menjadi anak yang soleh.. berjaya dunia akhir4t.. “

” Hensem la zach pakai baju melayu. Nampak big boy sgt.. “

” Comeyyyy sungguh … semoga menjadi ank yg soleh… berjaya duniawi dan ukhrawi… aammmiinnn.. “

” Insyaallah, dekatkan anak anak dengan Allah SWT…. bahagia dunia akhir4t.. “

” Baguih laaa Zach ni. Alhamdulillah… “

” Bagus sayang ajar papanya.. “

” Sejuk hati bila anak2 yg pi solat sendiri x yah suruh.. “

” Suka tgok ank tu saling ingat mengingati.. “

” Baguih no hang nurul.. nampak mcm dah nak jd minah saleh.. tp agama tetap hang bagi gak kat depa.. terbaik lah.. “

Wah, pandai Zachary menerangkan langkah-langkah mengambil wudhuk kepada daddy ye. Tambah menarik lagi ialah Zachary pandai mahu menunaikan solatnya sendiri. Terbaik Nurul ! Selamat berpuasa diucapkan kepada Nurul sekeluarga.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nurul Depp by Berita Kopak 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..