” Masih terngiang-ngiang kata-kata itu dilemp4rkan di hadapan muka.. ” – Farah Lee

Farah Lee ‘Payung’ Gambar Bersama Anaknya, Maream Esabel Dan Kereta Baru Idamannya. Wah Hasil Usaha Keras Farah Membuahkan Hasil, No Plate Pun Cantik. Throwback Kisah Lama Dan Kata-Kata Motivasi Farah Tu Buat Ramai Kagum !!  

Siapa tidak kenal dengan personaliti media sosial, Farah Lee. Pernah bergelar isteri kepada pengacara terkenal Ally Iskandar, Farah dikurniakan seorang cahayamata perempuan bernama Maream Esabel menerusi perkahwinan ini. Walaupun sudah berp1sah, pasangan ini masih berhubungan baik demi Maream.

Farah yang aktif dalam perniagaan tudung pernah menggunakan nama FARAHiskandar namun kini dikenali sebagai Ommaesabel. Pelbagai keluaran tudung dan busana muslimah di bawah jenama ini dihasilkan dan mendapat sambutan menggalakkan daripada peminat.

Farah kini antara usahawan berjaya yang mencipta empayarnya sendiri. Meninjau akaun Instagram Farah Lee, telah dikongsikan beberapa keping gambar yang memperlihatkan Farah dan Maream bergambar di samping kereta barunya. Hasil titik peluhnya mengusahakan perniagaan, Farah berjaya membeli kereta idamannya jenama Mercedes-Benz.

Turut berkongsi cerita lamanya di mana ramai yang mengherd1k dan memandang rendah kepada kemampuannya dalam berniaga kerana dikatakan tidak berjaya. Ketika itu, Farah lebih memberikan keutamaan untuk keluarga dan kekangan masa namun kini keadaan sudah berubah. Fokusnya diberikan sepenuhnya terhadap perniagaan dan hasilnya semakin menampakkan hasil kini.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

FL, since 1989. Masih terngiang ngiang kata-kata itu dilemparkan di hadapan muka, "Tengoklah dia, buat business pun tak berjaya, staff pun tak kekal, bibik asyik tak lekat…" Berderau darah tapi masih tunduk mengiakan kekurangan. Rasa loser jugak masa tu actually. Well, I didn't focus on my business that much before because my priority was my family, I closed down my boutique to focus on raising my daughter at home, bibik asyik tak lekat tu rasanya hampir semua rumah camtu kot 🤷🏻‍♀️ I didn't have space to bloom. Suppressed. Lost. Now that the wall was demolished — I become me again, given and giving, bangkit dan berdiri di kaki sendiri, to this today, alhamdulillah. Arwah Papa once confessed to me; "Papa sedih untuk Maream, tapi untuk Kakcik, Papa gembira, sebab Papa tahu potensi anak Papa. Papa nak tengok Kakcik yang dulu". Sadly, you're not here to see us today Papa. But I'm sure, Allah tunjukkan Papa perkara yang lebih baik yang diluar akal kami yang di dunia ni. These all, berkat air mata Papa dulu, dan doa Mama yang tanpa henti sehingga sekarang. Wanita kadang ketepikan 'kejayaan' mereka kerana ingin berkorban untuk keluarga. Atau kadang mereka tidak mendapat berkat seperti yang diperlukan. Hargailah mereka. Sokonglah mereka. Kerana ketahuilah, mereka boleh saja lebih hebat sendiri. Few times someone came and said, "Saya kesian tengok Farah, saya sedih". I replied "Eh tak perlu sedih, I'm happier and better than before. Alhamdulillah, saya redha dan sangat bersyukur dengan yang dah berlaku". It wasn't a smooth one. There were times I got emotionally, mentally and physically exhausted all at a time. What did I do.? I just cried, and talked to God. Then, resume life as usual. Repeat. Crying doesn't mean that you're not content with life, it's a moment for you to feel, to humble yourself and to seek for help. Life is full of obstacles because Heaven is exclusive. But, please remember, WITH hardship comes ease. Ya, penat. Penat sangat. Tapi penat yang bahagia 🖤 #ommabebel #FLwrites

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Luahan Farah ini membuatkan ramai kagum dan tertarik dengan cerita di sebalik kejayaannya ini. Berjaya atas titik peluh dan berdiri atas kaki sendiri ini sesuatu yang membanggakan Farah sebagai seorang wanita. Antara komen-komen mereka :

” Congratulations. You are so inspiring in many ways Kak Farah. Moga Allh luaskan lagi seluruh pintu rezeki.. “

” Congrats Farah , Alhamdulillah. Proud of u sistorrr . Ayat paling best kat atas , “ketahuilah , mereka boleh saja lebih hebat sendiri “ . Perempuan mmg hebat.. “

” Congratulations on your well-deserved success Farah.. Alhamdulillaaaah atas segalanya .. tak sangka dah setel semua. always proud with u darling.. “

” Tahniah VFL 1989 tu yg mahal tu. Allhamdulillah, You deserve it. MashaAllah Allahummabaarik, Look how far you’ve climbed. I followed you since the early days of your hijrah. Enjoy the moment sistah.. “

” Hebat sis. Mmg idola ni. Berniaga hebat, study hebat. Moga terus sukses. satu kata² yang ikhlas dr hati serta memberi semangat pd wanita lain… By the way, tahniah.. “

” Alhamdulillah…. kejayaan dan kebahagian milik mu dik. your story inspired me. I follow you since before you married n your blog too.. “

” Alhamdulillah… tahniah Farah. So so happy for u & Maream. So inspiring, moga murah rezeki selalu. By the way, orang nama Farah ni memang hebat dan kuat.. “

Kata-kata yang cukup memberi semangat kepada kaum wanita di luar sana bahawa wanita punya kekuatan tersendiri untuk lebih maju dan berjaya dalam hidup. Tahniah dari kami di Berita Kopak atas kejayaan Farah ini dan semoga Farah sentiasa dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan bahagaia bersama Maream selalu. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Farah Lee

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..